Τί δείχνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll για πρόθεση ψήφου και τις εσωκομματικές στο ΠΑΣΟΚ

Τί δείχνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll για πρόθεση ψήφου και τις εσωκομματικές στο ΠΑΣΟΚ

Χτες δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση της MRB.

Στην δημοσκόπηση της Opinion Poll, για λογαριασμό του Action 24 καταγράφεται η εκτίμηση ψήφου των πολιτών για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αλλά και το ποιος εκ των υποψηφίων μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Στην πρόθεση ψήφου. το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στη δεύτερη θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη, ενώ η ΝΔ διατηρεί την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε το διάστημα μεταξύ 27 και 30 Αυγούστου, οι πολίτες απάντησαν ότι αν γίνονταν εκλογές θα ψήφιζαν ΝΔ σε ποσοστό 27,1%, ΠΑΣΟΚ (13,1)% και ΣΥΡΙΖΑ (10,5%)

Στην ερώτηση αν είναι θετικό το αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ στην πορεία της χώρας, σχεδόν οι μισοί (49,6%) από εκείνους που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησαν θετικά ενώ το 46,5% απάντησε μάλλον όχι.

Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις και στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική, με το 50,4% να απαντάει ναι και το 45,3% να απαντάει όχι. Σε ερώτηση σε ψηφοφόρους του κόμματος αν για το ποιος θα πρέπει να είναι ο προσανατολισμός του ΠΑΣΟΚ το 64% απάντησε «μεταρρυθμιστικό κέντρο» ενώ το 28,8% απάντησε «Σύγκλιση με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά».

Πρώτος σε δημοφιλία στους ψηφοΦόρους του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 70% ωστόσο η πλειοψηφία πιστεύει ότι ο Χάρης Δούκας είναι ο πιο κατάλληλος από όλους για να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Για την πρόθεση ψήφου, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απάντησαν «Νίκος Ανδρουλάκης», ενώ οι υπόλοιποι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησαν «Χάρης Δούκας».

Η έρευνα έγινε σε 1.203 νοικοκυριά, μεταξύ ατόμων ηλικίας άνω των 17 ετών με δικαίωμα ψήφου.

Πηγή: newsit.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx