ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξορκίζει νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς 

Ξορκίζει νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς 
Η εικόνα είναι από την περυσινή συμφωνία Κασσελάκη-Παππά

Ξορκίζει τα σενάρια για νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς δύο ημέρες πριν την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σε ρόλο “ειρηνοποιού” ο Νίκος Παππάς, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι  «υπάρχει έδαφος και συνεννόησης και καταλλαγή» ενώ απέρριψε τα σενάρια ρευστοποίησης των υπαρχόντων κομμάτων στην προοπτική δημιουργίας ενός νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Σημειώνεται ότι αυτό είναι κάτι που είχε υπαινιχθεί με σαφήνεια, ως λύση στο αντιπολιτευτικό κενό της Κεντροαριστεράς και στην αντιμετώπιση της νεοφιλελεύθερης ΝΔ και της Ακροδεξιάς, ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση του φερώνυμου Ινστιτούτου.

Ακολούθως εξήγησε ο Νίκος Παππάς: «Αυτό το έδαφος για συνεννόηση είναι οι ψηφισμένες μας αποφάσεις,  ότι θα εργαστούμε για να καταφέρουμε να ηγηθούμε σε μία μεγάλη εκλογική προοδευτική συμμαχία κόντρα σε σενάρια που βλέπω στον Τύπο και τα οποία λένε ότι πρέπει να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και να φτιαχτεί κάτι καινούριο. Από τις αλλεπάλληλες διασπάσεις, όμως, μόνο αισιοδοξία δεν θα γεμίσει ο προοδευτικός κόσμος».

Όχι στην δαιμονοποίηση

Προσπαθώντας να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα…στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει: «πρέπει να κάνουμε μια τομή. Να μην υπάρχουν προκατασκευασμένες διαφωνίες. Και το δεύτερο, να μην υπάρχει δαιμονοποίηση της διαφορετικής άποψης και να μην την αποδίδουμε σε αλλότρια και ταπεινά ελατήρια». Αφήοντας σαφή αιχμή κατά των διαφωνούντων είπε: «δεν έχω δει διαφορετικές πλατφόρμες διατυπωμένες, έχω δει μία λαθολογία να αναπτύσσεται κατά κόρον στα κανάλια και όχι στα όργανα».

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στο κόμμα, υπογράμμισε:«υπάρχουν σοβαρές καταστατικές αλλαγέςπου πρέπει να γίνουν για να ολοκληρώσουμε τον μετασχηματισμό μας, όπως η ανάδειξη των υποψήφιων βουλευτών μέσα από εσωκομματικές διαδικασίες και η συγκρότηση ενός εκτελεστικού οργάνου, ισχυρού ως προς και την αρμοδιότητα εκτέλεσης των πολιτικών αποφάσεων».

Ο κ. Νίκος Παππάς που φυσικά επιθυμεί την ενότητα του κόμματος στην εσωκομματική αντιπαράθεση στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη. (Γι αυτό και η φωτογραφία που είναι παλαιότερη).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx