Οι ΗΠΑ απέλασαν τον γενικό πρόξενο της Κίνας

Οι ΗΠΑ απέλασαν τον γενικό πρόξενο της Κίνας

Ο γενικός πρόξενος της Κίνας στη Νέα Υόρκη απελάθηκε, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN σήμερα. Η απέλαση συνδέεται με την σύλληψη μιας 40χρονης που ήταν παλαιότερα βοηθός της κυβερνήτου Κάθι Χόκουλ. Η 40χρονη κατηγορείται ότι ενεργούσε ως πράκτορας της κινεζικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το CNN, η Χόκουλ είπε χθες σε μια εκδήλωση ότι «θα ήθελε να απελαθεί ο γενικός πρόξενος» της Κίνας και ότι «ενημερώθηκε πως ο γενικός πρόξενος δεν ανήκει πλέον στη διπλωματική αποστολή» της χώρας αυτής στη Νέα Υόρκη. Η 40χρονη πρώην βοηθός της Λίντα Σαν,  κατηγορείται ότι εκμεταλλεύθηκε τη θέση που είχε στο κυβερνείο, και ότι μαζί με τον σύζυγός της, Κρις Χου έκαναν μπίζνες πολλών εκατομμυρίων ως επιχειρηματίες, με αντάλλαγμα να σαμποτάρουν έμμεσα τα συμφέροντα της Ταϊβάν και να προωθούν κινεζικά οικονομικά συμφέροντα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Τεκμαίρεται ότι την είχε στρατολογήσει ο πρόξενος που απελάθηκε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx