Η Άγκυρα μιλά για Έλληνες τρομοκράτες λόγω του Famagusta στο Netflix!

Καρφί στο μάτι της Τουρκίας η προβολή του "Famagusta" στο Netflix, Κώστας Βενιζέλος

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέβασε στον λογαριασμό του στο Χ/Twitter  ντοκιμαντέρ, που είχε προαναγγείλει νωρίτερα σήμερα, για την 50ή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με στόχο να αντικρούσει τη σειρά ‘Φαμαγκούστα’ «και να παρουσιάσει τα πραγματικά γεγονότα».

Στο κείμενο το τουρκικό υπουργείο άμυνας αναφέρεται «Απαντάμε σε μια σειρά που δείχνει μεγάλη ασέβεια στους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας που δολοφονήθηκαν βάναυσα από Έλληνες τρομοκράτες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πραγματικά γεγονότα στο ντοκιμαντέρ για τα 40 χρόνια που ετοίμασε το Υπουργείο μας, και που έχει και αγγλικούς υπότιτλους».

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ, αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ, είπε επίσης ότι «είναι σαφές ότι η σειρά μαύρης προπαγάνδας ‘Φαμαγκούστα’, η οποία θα προβληθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα, διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα, δείχνει ασέβεια στη μνήμη των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας, που σφαγιάστηκαν ανελέητα από Ελληνοκυπριακές συμμορίες και από παρόμοιες προκλητικές προσπάθειες, και δεν θα ωφελήσει κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της ελληνοκυπριακής πλευράς. Τέτοιες μάταιες προσπάθειες που εξυπηρετούν τη μη λύση και δυσφημούν την ειρηνευτική επιχείρησή μας στην Κύπρο, η οποία έφερε ειρήνη και ηρεμία και στις δύο πλευρές, βλάπτουν το καλό κλίμα και την αίσθηση ασφαλείας στο νησί». Το ντοκιμαντέρ που πρόβαλε μόλις σήμερα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με αγγλικούς υπότιτλους θα μεταδοθεί και στο TRT Documentary στις 9 Σεπτεμβρίου.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx