13χρονη Παλαιστίνια σκοτώθηκε από σφαίρα Ισραηλινών μέσα στο σπίτι της

13χρονη Παλαιστίνια σκοτώθηκε από σφαίρα Ισραηλινών μέσα στο σπίτι της
epa11587395 Israeli military patrol the streets amid the ninth day of an ongoing military operation in the West Bank city of Jenin, 05 September 2024. According to the Palestinian Health Ministry, at least 39 Palestinians have been killed since Israeli military operations started on 28 August 2024 in the West Bank cities of Tulkarem, Jenin, and Tubas. The Israeli army said that it's conducting a large-scale 'counterterrorism operation' in several areas. EPA/ALAA BADARNEH

Νέος φόνος αμάχου και μάλιστα ενός κοριτσιού 13 ετών, σημειώθηκε στην Δυτική Όχθη. Μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου 26χρονης τουρκοαμερικανίδας που έφαγε σφαίρα στο κεφάλι σήμερα το πρωί σε διαδήλωση κατά των εποίκων κοντά στη Ναμπλούς της Δυτ. Οχθης, τώρα έγινε γνωστό ότι λίγη ώρα αργότερα σφαίρα πέτυχε κατάστηθα και ένα κορίτσι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Ναμπλούς.

Το χωριό δέχθηκε επίθεση από Εβραίους εποίκους με την υποστήριξη ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων και η 13χρονη Μπάνα Αμτζάντ Μπακρ πυροβολήθηκε στο στήθος από έναν Ισραηλινό στρατιώτη, αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Η Ερυθρά Ημισέληνος της Παλαιστίνης (σ.σ. ο “Ερυθρός Σταυρός” των μουσουλμανικών κρατών) ανακοίνωσε ότι οι ομάδες της αντιμετώπισαν τον «σοβαρό τραυματισμό κοριτσιού μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν στο χωριό».

Ο πατέρας της, Αμτζάντ, δήλωσε στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων ότι το παιδί χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειάς της με τις αδελφές της. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έποικοι πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε χωράφια του παλαιστινιακού χωριού, και εν συνεχεία ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των στρατευμάτων των IDF και Παλαιστινίων.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx