La Repubblica: Ο Σολτς ετοιμάζει ειρηνευτική πρόταση με παραχωρήσεις εδαφών της Ουκρανίας

La Repubblica: Ο Σολτς ετοιμάζει ειρηνευτική πρόταση με παραχωρήσεις εδαφών της Ουκρανίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μπορεί να συμπεριλάβει «εδαφικές παραχωρήσεις, από μέρους του Κιέβου, στο ειρηνευτικό σχέδιο που ετοιμάζει, με στόχο να καταστεί δυνατό να τερματισθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Το ειρηνευτικό αυτό σχέδιο, προσθέτει η εφημερίδα, θα προβλέπει την απευθείας συμμετοχή της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις. «Ο Σολτς, με τον τρόπο αυτό επιθυμεί να μείνει στην ιστορία ως ο καγκελάριος της ειρήνης και να εξασφαλίσει, παράλληλα, την παραμονή του στην εξουσία. Πρόκειται για μια ουσιαστική αλλαγή γραμμής, καθώς μέχρι τώρα ο Όλαφ Σολτς τασσόταν υπέρ της ουσιαστικής και αδιάκοπης στήριξης προς το Κίεβο», γράφει η ίδια εφημερίδα. Η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει πάντως ότι δεν πρόκειται να δεχτεί διαπραγματεύσεις που δεν θα στηρίζονται «στην εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο της μάχης». Η Ρωσία ελέγχει πλέον το 20% των εδαφών της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ η Ουκρανία έχει καταλάβει στο Κουρσκ μια έκταση ίση περίπου με την Ρόδο και αυτήν δεν την ελέγχει απόλυτα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx