ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νερό με λεμόνι: Κάνει καλό, εκτός αν έχετε γαστρίτιδα

Νερό με λεμόνι: Κάνει καλό, εκτός αν έχετε γαστρίτιδα, Μαρία Καλοπούλου

Ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι το λεμόνι είναι το μυστικό τους για να νιώθουν υγιείς και γεμάτοι ενέργεια, άλλοι είναι κατηγορηματικοί ότι δεν κάνει καλό σε τίποτα. Κανένα από τα δύο άκρα δεν είναι απολύτως αληθινό. Κανένα ρόφημα δεν μπορεί να κάνει θαύματα, αλλά το νερό με λεμόνι μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Οι πέντε λόγοι για να γίνει βοηθήσει το λεμόνι στο τέλειο ξεκίνημα της ημέρας σας:

Το νερό με λεμόνι βοηθά στην πρόληψη του φουσκώματος στην κοιλιά;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποστηρίζουν την κατανάλωση (συνήθως ζεστού) νερού με λεμόνι συνήθως το κάνουν το πρωί με άδειο στομάχι για να βοηθήσουν στον καθαρισμό του σώματος και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Το λεμόνι είναι οξύ και βοηθά στην εξισορρόπηση των φυσικών επιπέδων οξέος του στομάχου, που προάγει την υγιή πέψη και στη συνέχεια αποτρέπει το φούσκωμα της κοιλιάς. Οι διατροφολόγοι συνιστούν να προσθέτετε ορισμένα μπαχαρικά ή βότανα στο νερό με το λεμόνι σας για να ενισχύσετε τα αποφλεγμονώδη οφέλη του – σκεφτείτε τον μάραθο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το κύμινο ή τον κόλιανδρο.

Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης;

Το νερό με λεμόνι βοηθά το στομάχι να εκκρίνει αποτελεσματικά τα γαστρικά υγρά. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη πέψη γενικά. Όσοι υποφέρουν από υπερβολική οξύτητα στο στομάχι –όπως γαστρική παλινδρόμηση– θα πρέπει να αποφεύγουν να πίνουν νερό με λεμόνι, καθώς μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Το νερό με λεμόνι ξεδιψάει;

Το λεμόνι περιέχει φυσικά διαφορετικά οξέα (όπως το κιτρικό) που διεγείρουν την παραγωγή σάλιου και ανακουφίζουν τη δίψα. Απλά προσέξτε να αναμειγνύετε πάντα με νερό – η κατανάλωση λεμονιού μόνο μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας. Το δέρμα μας λατρεύει τη βιταμίνη C, η οποία βρίσκεται σε όλα τα εσπεριδοειδή, συμπεριλαμβανομένων των λεμονιών. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση βιταμίνης C βοηθά στη βελτίωση της όψης του δέρματος. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και για την υγεία των οστών, των δοντιών και του δέρματος. Βοηθά επίσης στον σχηματισμό κολλαγόνου και στην τόνωση των φυσικών μηχανισμών επούλωσης πληγών του σώματος.

Είναι καλό για τη γενική υγεία;

Εκτός από τη βοήθεια στην πέψη και το δέρμα, η τακτική κατανάλωση νερού με λεμόνι είναι θαυμάσια για τη συνολική ευεξία. Μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, δίνοντάς σας καλύτερες πιθανότητες να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις.

Βοηθά στο κρυολόγημα;

Επιπλέον, είναι ένα υπέροχο ρόφημα για να το καταναλώνετε κάθε φορά που αισθάνεστε άρρωστοι – προσθέστε λίγο μέλι ή τζίντζερ για να βοηθήσετε στο κρυολόγημα.


Σε συνεργασία με το womanidol

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx