Ιδιωτικά σχολεία στα οποία οι μαθητές γίνονται δεκτοί με μεγάλη αυστηρότητα και μόνο εφόσον οι οικογένειές τους μπορούν να ανταποκριθούν στα εξωφρενικά δίδακτρα. Σχολεία που “εκπαιδεύουν” τους αυριανούς ηγέτες των επιχειρήσεων και της μόρφωσης. Μπορεί οι ζωές, τα σπίτια και οι διακοπές των πλούσιων και των διάσημων να είναι κάτι που τροφοδοτεί τη φαντασία των αναγνωστών και των τηλεθεατών εδώ και χρόνια, εκεί όμως που η διαφορά ανάμεσα στους έχοντες και τους κοινούς θνητούς είναι πιο ευδιάκριτη είναι στην εκπαίδευση.

Ελβετία και ιδιωτικά σχολεία

Η Ελβετία αποτελεί μία χώρα με παράδοση σε τέτοια ιδρύματα. Εκεί έστελναν και παλαιότερα οι πιο πλούσιες και ισχυρές οικογένειες στον κόσμο τις κόρες τους για να αποκτήσουν σφαιρική παιδεία, να μπορούν δηλαδή να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας συζήτησης στα σαλόνια της εποχής, να μάθουν γλώσσες και την τέχνη της καλής συμπεριφοράς σε ένα περιβάλλον προστατευμένο από τους πειρασμούς και τους κινδύνους.

Σήμερα τα εν λόγω ιδρύματα έχουν αναβαθμιστεί. Αντλούν το εκπαιδευτικό προσωπικό τους από την αφρόκρεμα της πανεπιστημιακής κοινότητας, διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις αντάξιες ολυμπιακού κέντρου, βρίσκονται φωλιασμένα στα πιο γραφικά σημεία των Άλπεων και εξασφαλίζουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα πιο ισχυρά και σημαντικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και τον «σωστό» κύκλο γνωριμιών. Επίσης, (ας μην τον ξεχνάμε κι αυτό!) παρέχουν στους πολυάσχολους γονείς την άνεση να ασχολούνται με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, χωρίς την παραμικρή έννοια για την τύχη των παιδιών τους.

Τα πιο ακριβά σχολεία:

1. Institut auf dem Rosenberg

Το Institut auf dem Rosenberg έχει την έδρα του στο St. Gallen. Με έτος ίδρυσης το 1612, λειτουργεί ως ιδιωτικό σχολείο από το 1889 και προγραμματικός στόχος του είναι να παρέχει στου μαθητές ένα ολιστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους ηγέτες του 21ου αιώνα.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για το πιο ακριβό σχολείο στον κόσμο. Ο διευθυντής του λέει ότι χρησιμοποιεί τα χρήματα για να μετατρέψει τα παιδιά των δισεκατομμυριούχων σε επιχειρηματίες του αύριο!

Το σχολείο και οικοτροφείο διοικεί σήμερα η τέταρτη γενιά της ιδρυτικής οικογένειας Gademann. Παρέχει μαθήματα στα γερμανικά, που είναι η γλώσσα του Σανκτ Γκάλλεν, αγγλικά, γαλλικά, μαναδαρίνικα, ισπανικά, τουρκικά, ιταλικά, ρωσικά, ιαπωνικά και άλλες γλώσσες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δεξιότητες των μαθητών και εμπλουτίζεται με αθλητικές δραστηριότητες, πανεπιστημιακά μαθήματα -διεθνείς σχέσεις και διπλωματία κ.ά.

Ετήσια δίδακτρα: €154.322

2. Institut Le Rosey

Στρατηγικά τοποθετημένο στο μέσο της απόστασης μεταξύ Γενεύης και Λοζάνης στις όχθες της λίμνης Λεμάν, το Institut Le Rosey είναι περιζήτητο, ειδικά για τους γόνους βασιλικών οικογενειών.

Οι μαθητές του Institut Le Rosey, οι οποίοι είναι 100% οικότροφοι, μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου στη Rolle και στο campus στο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο και χειμερινό θέρετρο Γκστάαντ.

Οι εγκαταστάσεις του σχολείου που δέχτηκε τους πρώτους μαθητές το 1880 στο ανακτορικής μεγαλοπρέπειας συγκρότημα είναι ό,τι πιο σύγχρονο και πολυτελές υπάρχει σήμερα και το επίπεδο των διδασκόντων αντάξιο των καλύτερων Πανεπιστημίων στον κόσμο.

Ετήσια δίδακτρα: €143.705

3. College Alpin Beau Soleil

Φωλιασμένο στις Άλπεις, το College Alpin Beau Soleil φιλοξενεί μαθητές από 11 έως 18 ετών κάθε εθνικότητας σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, με απόλυτη άνεση και όλες τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που μπορεί να αγοράσει το χρήμα.

Το σχολείο που ιδρύθηκε το 1910 επιδιώκει να προσφέρει στους μαθητές του σφαιρική εκπαίδευση και δίνει ιδιαίτερο βάρος στις εξωσχολικές δραστηριότητες, είτε πρόκειται για ιππασία, είτε για γιόγκα ή παρατήρηση πουλιών.

Ετήσια δίδακτρα: €129.646

4. Aiglon College

Το Aiglon College ιδρύθηκε το 1949 και από τότε η φήμη του απλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, ως ένα πρωτοποριακό ίδρυμα που αντικατοπτρίζει το όραμα του ιδρυτή του John Corlette: την ισορροπία ανάμεσα στο μυαλό, την ψυχή και το σώμα.

Οι μαθητές του σχολείου, που βρίσκεται σε ένα γραφικό χωριό των Άλπεων, είναι υποχρεωμένοι στο πλαίσιο της φοίτησής τους να παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες όπως η αναρρίχηση, η κατασκήνωση στο ύπαιθρο, η ορεινή ανάβαση και άλλες.

Ετήσια δίδακτρα: €127.694

5. La Garenne International School

Το La Garenne, είναι το νεότερο από τα σχολεία της λίστας, ιδρύθηκε το 1947 και από το 1980 ανήκει στην οικογένεια Méan, η οποία έχει την πλήρη ευθύνη της λειτουργίας του τις τελευταίες δεκαετίες.

Φοιτούν 150 μαθητές κάθε χρόνο, ηλικίας από 5 έως 18 ετών, βρίσκουν και στο σχολείο βρίσκουν εξατομικευμένη φροντίδα, άρτιες εκπαιδευτικές πρακτικές και ασφαλές περιβάλλον στο ειδυλλιακό τοπίο ενός ελβετικού χωριού με θέα την κοιλάδα του Ρον.

Ετήσια δίδακτρα:€ 118.320


 

Σε συνεργασία με το womanidolsharethis sharing button