ΣΥΝΤΑΓΗ

Τι θα λέγατε για κριτσίνια από ρεβυθάλευρο

Τι θα λέγατε για κριτσίνια από ρεβυθάλευρο, Λουκία Δραγανιδάκη

Κριτσίνια από ρεβυθάλευρο: Αποτελούν ένα γεύμα με υψηλό κορεσμό λόγω της σύστασής του σε φυτικές πρωτεΐνες και σε καλά λιπαρά. Η συνταγή που παρουσιάζουμε είναι για 20 μερίδες.

ρεβύθια όπως και το αλεύρι ρεβυθιού έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι με την κατανάλωσή τους δεν αυξάνονται απότομα και γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι περιεχόμενες φυτικές ίνες επιβραδύνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων, ενώ οι πρωτεΐνες βοηθούν στη διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα. Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να τα καταναλώνουν άφοβα.

Επίσης, το αλεύρι από ρεβύθι έχει υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, έτσι συμβάλλει στην φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και βοηθάει στην αύξηση του αριθμού των υγιών βακτηρίων στο έντερο αποτρέποντας την εμφάνιση πεπτικών παθήσεων.

Η ύπαρξη των φυτικών ινών συμβάλλει στη μείωση της “κακής” χοληστερόλης στο αίμα μειώνοντας έτσι το κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, η υψηλή συγκέντρωση υδατανθράκων συντελούν στη δημιουργία βουτυρικό οξέος στο παχύ έντερο που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

  • ΥΛΙΚΑ
    100 γραμ. αλεύρι ρεβιθιού
  • 90 γραμ, βρώμη
  • 1/4 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ. γλ πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουτ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1κουτ. γλ. κουρκουμά
  • 30μλ ελαιόλαδο
  • 100μλ νερό και 1κουτ.γλ μηλόξιδο

Κριτσίνια από ρεβυθάλευρο: Εκτέλεση

Αλέθουμε τη βρώμη ώστε να γίνει σκόνη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα ζυμάρι. Τα πλάθουμε σε μπαστούνια ίσου πάχους, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά έως ότου πάρουν την υφή κριτσινιού που θέλουμε. Μπορούμε από πάνω να προσθέσουμε τριμμένο σκληρό τυρί ή σουσάμι.

Συνδυάστε τα με ένα αγγουράκι ή τρία-τέσσερα ντοματίνια και θα έχετε ένα ολοκληρωμένο σνακ!


 

Η Λουκία Δραγανιδάκη είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος

Σε συνεργασία με το medNutrition

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx