Δημοσιεύματα ότι αγνοείται ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι

Δημοσιεύματα ότι αγνοείται ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι

Πληροφορίες ότι αγνοείται ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι, Μοχάμεντ Αμπντούλ Σαλάμ, όπως και μικρός αριθμός Ιρανών και Υεμενιτών που συνταξίδευαν με το ίδιο ελικόπτερο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης Ανσάρ Αλλάχ -γνωστοί και ως Χούθι- αγνοείται μαζί με Ιρανούς και Γιεμενίτες αξιωματούχους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ταξίδευαν στην Τεχεράνη για σύσκεψη. Μετά την πτώση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο Ραΐσι και τον υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, πολλοί στο Ιράν λόγο για δολοφονία από το Ισραήλ. Πάντως επισήμως η Τεχεράνη απέδωσε την πτώση του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου σε κακές καιρικές συνθήκες. Οι Χούθι έχουν προσφέρει την στήριξή τους στην διάθεση της Χεζμπολάχ.

Ο Μοχάμεντ Αμπντούλ Σαλάμ είναι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της Σαναά. Τα μέλη της Ανσάρ Αλλάχ έχουν τον έλεγχο της Υεμένης με το 80% του πληθυσμού και άνω του 1/4 των εδαφών. Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε πως «Αυτή η ισραηλινή επίθεση ενισχύει τον ρόλο αρχών της Υεμένης απέναντι στην Παλαιστίνη και τη Γάζα και αυτό που ο λαός επιβεβαιώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει τη Γάζα και τον Λίβανο».

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως στο ελικόπτερο επέβαινε και ανώτερος αξιωματούχος του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC). Λανθασμένα ο εκπρόσωπος Τύπου παρουσιάζεται από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ως ο Ταξίαρχος Γιαχία Σαρί(α), δηλαδή με φωτογραφία του στρατιωτικού εκπροσώπου Τύπου των Χούθι. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από μέσα ενημέρωσης της Υεμένης ή του Ιράν, ενώ δεν υπάρχει επίσημη αναφορά από τον Ισραηλινό στρατό.

Ο ταξίαρχος Γιαχία Σαρί είχε αναφέρει πως οι Χούθι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου με πύραυλο Palestine 2, όπως επέστρεφε από τη Νέα Υόρκη.

Χθες, προτού επιβιβασθεί για το ταξίδι του, ο εκπρόσωπος Τύπου είχε κάνει δηλώσεις για την επίθεση του Ισραήλ στην Υεμένη. «Αυτή η επίθεση στην Χοντέιντα με 14 νεκρούς πολίτες ενισχύει μας κάνει πιο αποφασισμένους να στηρίξουμε την Παλαιστίνη και τη Γάζα, δεν θα τις εγκαταλείψουμε».

Πηγή: in.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx