Πόσες φορές θα γιορτάσει τα 50 χρόνια της η ΝΔ; Τι απαντά ο Παύλος Μαρινάκης

Πόσες φορές θα γιορτάσει τα 50 χρόνια της η ΝΔ; Τι απαντά ο Παύλος Μαρινάκης

«Πόσες φορές θα γιορτάσουμε τα 50 χρόνια του κόμματος;», είναι είναι το ερώτημα που κυκλοφορεί μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ καθώς η απροθυμία των δυο πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή να παραβρεθούν στο street party της Παρασκευής που διοργανώνει το Μαξίμου έχει πάρει διαστάσεις μείζονος εσωκομματικού γεγονότος.

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε προσωπικά στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να τους καλέσει στην γιορτή που διοργανώνει την Παρασκευή για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Στην συνέχεια το γραφείο του διέρρευσε επιλεκτικά το τηλεφώνημα και την πρόσκληση αλλά  όχι την απάντηση που έδωσαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί. Τα τηλεφωνήματα ήταν πολύ σύντομα και δεν ξεπέρασαν σε διάρκεια το ένα λεπτό. Προφανώς και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έκριναν ότι δεν είχαν και πολλά να πουν με τον Κυριάκο Μητοστάκη.

Όσο για την πρόσκληση και οι δύο απάντησαν ότι “δεν έχω αποφασίσει ακόμη”. Στην περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά θα μπορούσαμε να πούμε κάνοντας χιούμορ ότι “Δεν έχει αποφασίσει ακόμη…ότι δεν θα παραβρεθεί στο event”. Δεν τους ενθουσιάζει το ενδεχόμενο να πάνε έξω από την Ρηγίλλης για να στέκονται όρθιοι ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ πίνοντας κρασί ή πορτοκαλάδα και περιμένοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό. Αυτά προβλέπει η διοργάνωση της γιορτής.

Το επετειακό 15ο Συνέδριο της ΝΔ

Η ΝΔ πραγματοποίησε επετειακό Συνέδριο για 50 χρόνια τον περασμένο Απρίλιο στο Ζάππειο Μέγαρο. Το σχετικό δελτίο Τύπου τότε ανέφερε:

Η ΝΔ είχε γιορτάσει τότε με τον πλέον επίσημο τρόπο  τα 50 χρόνια της με καλεσμένους από το εξωτερικό και φυσικά με παρόντες τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Το street party που διοργανώνει το Μέγαρο Μαξίμου έχει άλλη στόχευση, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις καθώς το τελευταίο διάστημα είναι διάχυτη η εσκομματική δυσαρεσκεία. Στο εσωτερικό της ΝΔ εκτιμούν ότι η στόχεση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να εκθέσει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς ότι χαλάνε το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας. Διοχέτευσαν προς τούτο διαρροές σε φιλικούς δημοσιογράφους οι οποίοι τις συνόδευσαν με χαρακτηρισμούς για “γεροντάκια” και “μάπετς” προκειμένου να τους απαξιώσουν.

Πάντως εκτός από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς είναι αρκετοί οι “γαλάζιοι” βουλευτές που δεν έχουν και μεγάλη όρεξη να συμμετέχουν στην γιορτή. Εις εξ αυτών έλεγε: «Είναι και Παρασκευή, οι περισσότεροι από εμάς που είμαστε από τη επαρχία φεύγουμε γιατί έχουμε κανονισμένες δραστηριότητες στις εκλογικές μας περιφέρειες».

Στην βάση της όλης αναταραχής είναι η σκληρή κριτική που ασκούν συστηματικά οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και οι αποστάσεις που έχουν πάρει από την ηγεσία Μητσοτάκη. Η εσωκομματική αναστάτωση όμως έχει επεκταθεί στους βουλευτές όπως έδειξε η ερώτηση των 11 για τα κόκκινα δάνεια και η διαγραφή Σαλμά μετά τις υπόνοιες που άφησε για διαφθορά στους διαγωνισμούς και στις αναθέσεις. Το βέβαιο είναι ότι με πάρτυ και με συναντήσεις σε ταβέρνες που διοργανώνουν οι υπουργοί δεν θα κατευναστούν οι βουλευτές.

Τι απάντησε ο Παύλος Μαρινάκη

Στο θέμα αναφέρθηκε σε πρωινές του δηλώσεις ο Παύλος Μαρινάκη ο οποίος αναγνώρισε ότι η ΝΔ έχει τιμήσει τα 50 χρόνια με πολιτικό συνέδριο. Συγκεκριμένα ο κ. Μαριδάκης ανέφερε: «Τα 50 χρόνια της ΝΔ τα τιμήσαμε με ένα πολιτικό συνέδριο. Την Παρασκευή, ανήμερα των 50 χρόνων κάνουμε μία επετειακή εκδήλωση μπροστά από το ιστορικό μας σπίτι, στην Ρηγίλλης. Είναι μία γιορτή για τη ΝΔ, τιμούμε με την ομιλία του πρωθυπουργού και τη παρουσία όλων ημών και την αυτονότητη πρόσκληση των πρώην πρωθυπουργών τιμούμε, τον ανώνυμο και την ανώνυμη νεοδημοκράτη και νεοδημοκράτισσα. Η συγκέντρωση είναι για όλους εκείνους που μία ζωή δεν ζήτησαν τίποτε […] Το εάν θα έλθουν οι πρώην πρωθυπουργοί είναι μία δική τους απόφαση».

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx