ΣΥΝΤΑΓΗ

Πώς να φτιάξετε την πιο αφράτη ομελέτα

Πώς να φτιάξετε την πιο αφράτη ομελέτα, Νικολέτα Γιαννοπούλου

Είναι από ό,τι φαίνεται αλήθεια ότι η ομελέτα είναι ο πιο αγαπημένος τρόπος των ανθρώπων για να τρώνε τα αυγά τους. Με λίγα λόγια, είναι δύσκολο να πεις όχι σε αυτή την απλή νοστιμιά.

Για να απολαμβάνετε όμως πραγματικά μία τέλεια αφράτη ομελέτα έχουμε τα σούπερ κόλπα για να το πετύχετε με την προσθήκη ή την παράλειψη κάποιου συστατικού! Παρακάτω είναι μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για την τέλεια αφράτη ομελέτα κάθε φορά, είτε πάνω από ψημένο ψωμί, είτε μέσα σε ένα σάντουιτς ή με μία σαλάτα.

Παραλείψτε την προσθήκη γάλακτος

Φαντάζεται κανείς ποιος είχε αρχικά τη λαμπρή ιδέα να προσθέσει γάλα σε ομελέτα, αλλά πιθανότατα δεν κατάλαβε την επιστήμη πίσω από το γιατί αυτό το κόλπο δεν λειτουργεί. Θα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές για να βάλετε γάλα σε ομελέτα, γιατί χρησιμεύει μόνο για να αραιώσει την υπέροχη γεύση του αυγού, καθιστώντας πιο δύσκολο το τέλειο μαγείρεμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή το γάλα κάνει το μείγμα ομελέτας πιο αραιό, γεγονός που το κάνει να μαγειρεύεται πιο γρήγορα. Εάν προσθέσετε γάλα στα αυγά, περιμένετε ότι η σύσταση θα είναι πιο στεγνή από ό,τι αν το γάλα είχε παραλειφθεί.

Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα διαφορετικό γαλακτοκομικό προϊόν: το βούτυρο Το λίπος τού βουτύρου μεταβάλλει την πρωτεΐνη στα αυγά, εμποδίζοντάς τα να πήξουν. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, προσδίδει αυτή την απολαυστική, πλούσια βουτυρώδη γεύση που μπορεί να κάνει την ομελέτα να ανεβεί… στα ύψη. Ψιλοκόψτε το βούτυρο για να αποκτήσετε κρεμώδη υφή. Συνδυάστε με ένα φρυγανισμένο bagel και είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε μια μέρα.

Ρίξτε μια μικρή ποσότητα νερού

Μερικοί άνθρωποι θα επιμείνουν να προσθέτουν κάποιο είδος υγρού στα αυγά τους. Εάν το γάλα στεγνώνει και προκαλεί ένα εύθρυπτο χάος και όχι μια αφράτη, απαλή υφή, το επόμενο καλύτερο στοίχημα είναι να προσθέσετε νερό. Το νερό θα αχνίσει τα αυγά στο τηγάνι, κάτι που βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και της απαλής συνοχής.

Αλλά πρέπει να έχετε κάποια… αυτοσυγκράτηση όταν προσθέτετε νερό σε ένα μείγμα αυγών. Το μόνο που απαιτείται είναι περίπου 1/2 κ.γ. νερό για κάθε αυγό, οπότε αποφύγετε να προσθέσετε περισσότερα από δύο κουταλάκια του γλυκού συνολικά.

Πάρα πολύ νερό και το τηγάνι μπορεί να πλημμυρίσει, αραιώνοντας πολύ τα αυγά, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ίδια κατάσταση με την προσθήκη γάλακτος. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να είστε υπομονετικοί και να μαγειρέψετε τα αυγά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αχνίσει το νερό και να ψηθούν τα αυγά. Εμπιστευτείτε τη διαδικασία και η ανταμοιβή θα είναι μία αφράτη ομελέτα επαγγελματικού επιπέδου.

Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού για να κρατήσει το μείγμα ελαφρύ

Ένα όξινο συστατικό δεν λαμβάνεται συχνά υπόψη όταν φτιάχνετε ομελέτα – αλλά θα έπρεπε να είναι. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να αφρατέψει και να φουσκώσει την ομελέτα επειδή το οξύ αλλάζει θεμελιωδώς τη δομή τής πρωτεΐνης των ασπράδιων καθώς τα χτυπάτε.

Αυτό επιτρέπει στο μείγμα των αυγών να συγκρατεί καλύτερα τον αέρα, δημιουργώντας ένα αφράτο αποτέλεσμα. Επιπλέον, το οξύ θα μετουσιώσει ορισμένες από τις πρωτεΐνες, διατηρώντας το μείγμα μαλακό και εμποδίζοντάς το να παραψηθεί τόσο εύκολα. Καθώς ο χυμός λεμονιού μαγειρεύεται, θα απελευθερώσει ατμό και θα ψήσει και τα αυγά γύρω του.

Εκτός από τον λειτουργικό σκοπό του χυμού λεμονιού, η προσθήκη του στα αυγά θα προκαλέσει μια έντονη, λαμπερή αντίθεση γεύσης που βοηθά στην αφύπνιση των γεύσεων με κάθε μπουκιά. Μόνο περίπου 1/2 κ.γ. χυμό απαιτείται για κάθε δύο έως τρία αυγά. προσθέστε λίγο ακόμα αν θέλετε η γεύση να έχει μεγαλύτερη ισχύ.

Πιάστε ένα βάζο… μαγιονέζας

Η μαγιονέζα είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που φτιάχνετε ομελέτα. Είναι ένα απροσδόκητο συστατικό, αλλά προσθέτοντάς την στα αυγά θα ενισχύσει την περιεκτικότητα σε λιπαρά και θα δώσει στο πρωινό μια πιο κρεμώδη αίσθηση στο στόμα.

Αν και η μαγιονέζα μπορεί να φαίνεται σαν ένα περίεργο συστατικό για να προσθέσετε στα αυγά, σκεφτείτε τη ως ένα άθροισμα των μερών της. Είναι φτιαγμένη από αυγά, καθώς και λάδι και οξύ – όλα τα συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη των πρωτεϊνικών δομών στο αυγό από το να σφίξουν πολύ και να το κάνουν να βγαίνει ελαστικό.

Βάλτε 1 κ.γ. μαγιονέζα με ίσα μέρη νερού στο μείγμα και χτυπήστε το, πριν το ρίξετε στο τηγάνι. Φέρνει τα αυγά σε ένα νέο επίπεδο, ακόμα κι αν μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο.

 


 

Σε συνεργασία με το womanidol

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

κ.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ όταν σας διαβάζουμε πάντα βρίσκουμε χρήσιμες πληροφορίες

1
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx