Διάσωση 96 μεταναστών νότια της Γαύδου – Βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε

Διάσωση 96 μεταναστών νότια της Γαύδου - Βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε

Διάσωση 96 αλλοδαπών μετά από βύθιση σκάφους, σημειώθηκε από φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ.

Στο σημείο, όπου πνέουν 3-5 μποφόρ, γίνονται έρευνες από 2 πλωτά μέσα, 6 παραπλέοντα και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων.

Ναυάγιο στην Κω

Εντωμεταξύ ναυάγιο με μετανάστες σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (15/10) στην Κω. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σκάφος μετέφερε 31 μετανάστες στη θέση Ψαλίδι, οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια. Τελικά, ναυάγησε, με αποτέλεσμα δύο γυναίκες και δύο μικρά παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών να χάσουν τη ζωή τους

Στο σημείο επιχείρησαν τρία σκάφη του Λιμενικού και ένα ιδιωτικό, όπου κατάφεραν να διασώσουν 27 άτομα, ανάμεσά τους και ένα βρέφος. Ασθενοφόρα και οχήματα του Λιμενικού παρέλαβαν τις τέσσερις σορούς καθώς και τους διασωθέντες.

Πληροφορίες του Open αναφέρουν πως οι μετανάστες βρέθηκαν μέσα στη θάλασσα από λάθος του χειριστή.Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις καιρικές συνθήκες να είναι καλές με ανέμους έως και 4 μποφόρ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx