ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σαμαράς: Λύσεις άδικες και καταστροφικές μαγειρεύονται για Αιγαίο-Κύπρο

Σαμαράς: Λύσεις άδικες και καταστροφικές μαγειρεύονται για Αιγαίο-Κύπρο

Παρέμβαση με σαφείς αιχμές και μηνύματα προς την ελλαδική και κυπριακή ηγεσία, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση στην Κύπρο και απένειμε το, ετήσιο, βραβείο της “γυναίκας της χρονιάς”. Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε ότι τα “ήρεμα νερά με σιωπηρή αποδοχή τετελεσμένων φέρνουν πάντα φουρτούνες” και προειδοποίησε ότι ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν που τεκταίνεται στο παρασκήνιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Η Ελλάδα, ως Μητέρα Πατρίδα και ως εγγυήτρια δύναμη, έχει ευθύνες. Είμαι στο πλάι σας. Μαζί σας. Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή “λύσεις” άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι “μαγειρεύονται” – εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον. Και λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης. Που θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης».

Στρέφοντας τα πυρά του κατά της ελλαδικής ηγεσίας σημειώνει: «Τα “ήρεμα νερά”, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες. Η λύση όμως πρέπει να είναι μία: δίκαιη και βιώσιμη! Αν δεν είναι “δίκαιη” δεν θα είναι “βιώσιμη”. Αν υπογραφεί κάτι διαφορετικό, απλώς θα αποτελεί την θρυαλλίδα για την επόμενη κρίση. Κι αν δεχθούμε να υπογραφεί κάτι τέτοιο, όλους, θα μας κυνηγούν οι Ερινύες».

Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις: «Εξάλλου, το ενιαίο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολόκληρο. Με αναστολή του “Ευρωπαϊκού κεκτημένου” στο βόρειο τμήμα του, λόγω κατοχής. Όπως ρητά προβλέπει το Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο 10. Όπως και με το σχέδιο Ανάν, το να νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, από την πίσω πόρτα, δεν είναι λύση. Είναι πλήρης υποταγή. Και η υποταγή είναι το έσχατο όριο της παραίτησης από την πολιτική και πάνω απ όλα από την εθνική αξιοπρέπεια. Στόχος μας λοιπόν είναι να τερματίσουμε την κατοχή και να εφαρμοστεί το Ευρωπαϊκό “κεκτημένο” και στο βόρειο τμήμα του νησιού…

Άλλωστε, μην ξεχνάει κανείς ότι η Ευρώπη έχει αποφασίσει, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2005, πως η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία! Η διάλυση του Κυπριακού κράτους θα φέρει και τον διαμελισμό του Αιγαίου… Και θα αρχίσει τη συρρίκνωση της ίδιας της Ελλάδας. Τέρμα λοιπόν στις ουτοπίες και στους εμπαιγμούς σε βάρος του Ελληνισμού. Είναι θέμα Συνείδησης. Αλλά είναι, πια, και θέμα επιβίωσης. Σώζοντας την Κύπρο μας, σώζουμε την Ελλάδα μας».

Σημειώνεται ότι την φετινή χρονιά το βραβείο απονέμεται σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου, με αφορμή τα 50 χρόνια της εισβολής και κατοχής. Το βραβείο αποδόθηκε συμβολικά στο πρόσωπο της εκλεκτής κας Φιλίππας Καρσερά- Χριστοδουλίδου, συζύγου του Προέδρου της Κύπρου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

4 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Να επιτέλους και ένας καλός δημοσιογράφος ο κ.Σαμαράς που μας πληροφορεί.

Ποιός Σαμαράς; Αυτός που, ως ΥΠΕΞ, τα άνοιξε διάπλατα για να του μπουν οι αλβανοί; Ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλα τα εγκλήματα που διέπραξαν αυτοί ούτοι οι αλβανοί σε βάρος των ελλήνων πολιτών; Και μας κάνει τώρα τον πατριώτη ή και τον αντίθετο στο νόμο για τα ομόφυλα; Αυτός… Διαβάστε περισσότερα »

Ο Μητσοτάκης δεν έχει τύψεις να μοιράσει το Αιγαίο είτε να δεχθεί τα τετελεσμένα στη Κύπρο. Έχει υπουργό Ναυτιλίας τον πληρωμένο προπαγανδιστή του σχεδίου Ανάν (δήλωση του υπουργού)

4
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx