Νοτιοκορεάτες θα ενημερώσουν το ΝΑΤΟ αύριο για την φερομένη ανάπτυξη Βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη Ρωσία

Νοτιοκορεάτες θα ενημερώσουν το ΝΑΤΟ αύριο για την φερομένη ανάπτυξη Βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε οτι αύριο αναμένει να ενημερωθεί από αντιπροσωπεία Νοτιοκορεατών για την ανάπτυξη στρατιωτών από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία. Δυτικές χώρες υποστηρίζουν ότι τα στρατεύματα θα σταλούν στο μέτωπο της Ουκρανίας και ο Πούτιν έχει απαντήσει επ΄αυτού ότι «είναι δικό μας θέμα το πού θα στείλουμε στρατό».

«Πρεσβευτές από τους εταίρους του ΝΑΤΟ στον Ινδοειρηνικό –την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Κορέα– προσκλήθηκαν να παραβρεθούν στο Συμβούλιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. Οι ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν ότι περίπου 12.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 500 αξιωματικοί και τρεις στρατηγοί, βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και εκπαιδεύονται σε πέντε στρατιωτικές βάσεις. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αρνήθηκε ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται στη χώρα του αλλά είπε ότι επαφίεται στη Μόσχα να αποφασίσει πώς θα εφαρμόσει μια συμφωνία συνεργασίας με την Πιονγκγιάνγκ που περιλαμβάνει και μια ρήτρα αμοιβαίας άμυνας σε περίπτωση που κάποια χώρα δεχτεί εξωτερική επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx