“Ο Ράμα σπρώχνει την Αλβανία στην Τουρκία” λέει ο Μπελέρης – Αύριο συναντώνται για πρώτη φορά οι δυό τους με νέους ρόλους

Εκλογική φάρσα στήνει ο Ράμα στην Χιμάρα, Όρφέας Μπέτσης

Θα μπορούσε να αποτελεί τη συνάντηση της χρονιάς η προγραμματισμένη για αύριο το πρωί συνάντηση του Φρέντι Μπελέρη ως ευρωβουλευτή πλέον, με τον πρωθυπουργό που τον χαρακτήριζε “κοινό ποινικό” και τον κρατούσε στη φυλακή επί ενάμισι χρόνο.

Ο Φρέντι Μπελέρης έχει προγραμματισθεί να συναντηθεί με τον Ράμα με την ιδιότητά του μέλους της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου – Αλβανίας. Σε δηλώσεις του ο Μπελέρης είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των Ελλήνων που κατοικούν στην Αλβανία, ενώ έστειλε μήνυμα στον Έντι Ράμα, ότι αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα, η γειτονική χώρα δεν μπορεί να έχει θέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο κ. Ράμα είναι κυρίαρχος στη χώρα του, αλλά υπάρχει μια πιο ισχυρή χώρα, η Ελλάδα. Με την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να με χρίσει υποψήφιο και με την ψήφο του ελληνικού λαού, η Ελλάδα έδειξε ότι με τον ελληνισμό κανείς δεν μπορεί να παίζει», σημείωσε αρχικά ο Φρέντι Μπελέρης. «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα συναντιόμασταν υπό αυτές τις συνθήκες, εγώ εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αυτός το αλβανικό κράτος. Έχω αποφασίσει να διεκδικήσω όλα αυτά που στερούνται οι Έλληνες ομογενείς, όπως το περιουσιακό δικαίωμα, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Αν τα βασικά δικαιώματα δεν γίνουν σεβαστά, δεν θεωρώ ότι πρέπει η Αλβανία να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η παρέμβαση της Τουρκίας στην Αλβανία φαίνεται ξεκάθαρα κάθε μέρα και είναι κάτι ανεξήγητο γιατί δεν πιστεύω ότι ο αλβανικός λαός θέλει σχέσεις με τον Ερντογάν. Αντιθέτως, οι Αλβανοί θέλουν σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλωστε οι μισοί Αλβανοί πολίτες ζουν σε χώρες της Ευρώπης», κατέληξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx