Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της άτυπης Πενταμερούς στη Γενεύη

Κυπριακό: Αναζητάει ΜΟΕ ο ΟΗΕ για να κρατήσει ζωντανή τη διαδικασία, Κώστας Βενιζέλος

Ολοκληρώθηκε η άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό, που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι επικεφαλής των πέντε αντιπροσωπειών: ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν και ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά Θέματα, Στίβεν Ντόιτι.

Λίγη ώρα αργότερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί νέα άτυπη συνάντηση σε διευρυμένο σχήμα για το Κυπριακό στη Γενεύη προς το τέλος Ιουλίου.

Αποφασίστηκαν ακόμα κάποια μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος νέων περασμάτων.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx