ΣΥΝΤΑΓΗ

Λαχταριστά μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι

Μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι, Νίκος Ζάππας

Τα μπριζολάκια τα τρώμε συνήθως σε περίσταση ψησταριάς, συνοδευόμενα με τηγανιτές πατάτες και μια σαλάτα. Στη σημερινή μας εκδοχή θα επιχειρήσουμε να ψήσουμε μπριζολάκια στον φούρνο και για συνοδεία θα βράσουμε φρέσκο καλαμπόκι, ώστε να μεταφέρουμε το πιάτο αυτό σε μια λογική πλούσιων γεύσεων και μαγειρικής απλότητας.

Για δύο μερίδες μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι θα χρειαστούμε:

  • Δύο μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος
  • Δύο καλαμπόκια φρέσκα
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ένα μικρό κρεμμύδι
  • 300 γραμμάρια ντοματίνια
  • Ένα βούτυρο αγελαδινό

Μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι. Ζάππας

Μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι. Ζάππας

Μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι. Ζάππας

Προετοιμασία για τα μπριζολάκια

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και το μάτι της κουζίνας στο φούλ για την κατσαρόλα, που έχουμε γεμίσει με νερό μέχρι τη μέση, για να βράσουμε τα καλαμπόκια. Μαρινάρουμε τα μπριζολάκια με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καθαρίζουμε καλά τη σχάρα του φούρνου και τη χρησιμοποιούμε για ψήσιμο γκριλ.

Μαγείρεμα

Τοποθετούμε τα μπριζολάκια στη μεσαία θέση και τα αφήνουμε να ψηθούν μόνο από πάνω για πέντε λεπτά, με την αντίσταση στη θέση γκριλ. Μόλις βράσει το νερό, περιμένουμε πέντε λεπτά να βράσουν τα καλαμπόκια. Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε και τα γαρνίρουμε με δύο φέτες βούτυρο. Γυρνάμε τα μπριζολάκια από την άλλη πλευρά και περιμένουμε άλλα πέντε λεπτά.

Μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι. Ζάππας

Μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι. Ζάππας

Μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι. Ζάππας

Σύνθεση

Κόβουμε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με ντοματίνια κομμένα στη μέση και γαρνίρουμε τα μπριζολάκια μας. Ιδανικά συνοδεύεται με ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί, αλλά το καλοκαίρι του ταιριάζει επίσης μια παγωμένη μπύρα!

Μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι. Ζάππας

Μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι. Ζάππας

Μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι. Ζάππας

Παρασκευή και φωτογραφίες του Νίκου Ζάππα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx