Λαχταριστά μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι
04/05/2025
Τα μπριζολάκια τα τρώμε συνήθως σε περίσταση ψησταριάς, συνοδευόμενα με τηγανιτές πατάτες και μια σαλάτα. Στη σημερινή μας εκδοχή θα επιχειρήσουμε να ψήσουμε μπριζολάκια στον φούρνο και για συνοδεία θα βράσουμε φρέσκο καλαμπόκι, ώστε να μεταφέρουμε το πιάτο αυτό σε μια λογική πλούσιων γεύσεων και μαγειρικής απλότητας.
Για δύο μερίδες μπριζολάκια με βραστό καλαμπόκι θα χρειαστούμε:
- Δύο μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος
- Δύο καλαμπόκια φρέσκα
- Χοντρό αλάτι
- Φρέσκο πιπέρι
- Ένα μικρό κρεμμύδι
- 300 γραμμάρια ντοματίνια
- Ένα βούτυρο αγελαδινό
Προετοιμασία για τα μπριζολάκια
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και το μάτι της κουζίνας στο φούλ για την κατσαρόλα, που έχουμε γεμίσει με νερό μέχρι τη μέση, για να βράσουμε τα καλαμπόκια. Μαρινάρουμε τα μπριζολάκια με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καθαρίζουμε καλά τη σχάρα του φούρνου και τη χρησιμοποιούμε για ψήσιμο γκριλ.
Μαγείρεμα
Τοποθετούμε τα μπριζολάκια στη μεσαία θέση και τα αφήνουμε να ψηθούν μόνο από πάνω για πέντε λεπτά, με την αντίσταση στη θέση γκριλ. Μόλις βράσει το νερό, περιμένουμε πέντε λεπτά να βράσουν τα καλαμπόκια. Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε και τα γαρνίρουμε με δύο φέτες βούτυρο. Γυρνάμε τα μπριζολάκια από την άλλη πλευρά και περιμένουμε άλλα πέντε λεπτά.
Σύνθεση
Κόβουμε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με ντοματίνια κομμένα στη μέση και γαρνίρουμε τα μπριζολάκια μας. Ιδανικά συνοδεύεται με ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί, αλλά το καλοκαίρι του ταιριάζει επίσης μια παγωμένη μπύρα!