Προφυλακίσθηκαν τρεις από τους εννέα κατηγορουμένους για μίζες σε κτηματολογικά γραφεία
09/05/2025
Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους τρεις από τους εννέα κατηγορουμένους για την υπόθεση διαφθοράς σε κτηματολογικά γραφεία που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.
Τόσο η ουκρανικής καταγωγής που φέρεται να ήταν αρχηγός όσο και οι άλλοι δύο, αρνούνται τις κατηγορίες. Απολογήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να επισπεύσουν τίποτα γιατί όλα γίνονται ηλεκτρονικά. Προφυλακίσθηκε η “αρχηγός”, μια υπάλληλος κτηματολογικού γραφείου της Αθήνας και ένας ηλικιωμένος ιδιώτης. Τέσσερις ακόμα συγκατηγορούμενοί τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και δύο ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικού όρου.
Η φερομένη ως αρχηγός είπε ότι «από τους συγκατηγορουμένους μου γνωρίζω μόνο την υπάλληλο από το γραφείο της Καλλιθέας, με την οποία διατηρώ φιλική σχέση. Ουδέποτε δωροδόκησα εκείνην ή άλλον υπάλληλο. Εργάζομαι σε ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία».
Στην υπερασπιστική γραμμή της άρνησης των κατηγοριών κινήθηκε και η κατηγορούμενη προϊσταμένη κτηματολογικού γραφείου της Καλλιθέας. «Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Δεν έχω καμία απολύτως συμμετοχή στις αξιόποινες πράξεις. Δεν ζήτησα και δεν έλαβα ουδέποτε χρήματα για οποιαδήποτε συναλλαγή. Τουναντίον συνέβαλα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας μου ως προς όλους τους συναλλασσόμενους», φέρεται να ισχυρίστηκε η εν λόγω κατηγορουμένη στον ανακριτή.
Από την πλευρά της άλλη κατηγορούμενη, υπάλληλος του κτηματολογικού γραφείου Αθηνών, υποστήριξε στον ανακριτή: «Δεν είχα τη παραμικρή δυνατότητα να καθορίζω και να επιλέγω την σειρά και την ταχύτητα διεκπαιρέωσης των υποθέσεων αφού όλα αυτά γίνονται αυτομάτως από την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Δεν έλαβα ούτε ένα ευρώ από παράνομη δραστηριότητα.
Η ανάκριση συνεχίζεται καθώς με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας ο κύκλος των εμπλεκομένων προσώπων φτάνει τα εξήντα πρόσωπα ο ρόλος των οποίων θα ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη.