Έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη Γάζα συγκαλεί ο Στάρμερ

Έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη Γάζα συγκαλεί ο Στάρμερ
epaselect epa11456399 Labour Party leader Sir Keir Starmer arrives at a polling station to vote during the British General Election in London, Britain, 04 July 2024. Britons are heading to the polls to elect new members of Parliament following the call by Britain's Prime Minister Sunak for a snap election. EPA/NEIL HALL

Ο Στάρμερ ανακάλεσε την ανώτατη κυβερνητική του ομάδα εν μέσω των θερινών διακοπών, λόγω αυξανόμενων πιέσεων από υπουργούς και βουλευτές του Εργατικού Κόμματος για άμεση αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους.

Η Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Άντζελα Ρέινερ, φέρεται να υποστηρίζει «100%» αυτή την κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού, με φόντο την επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση.

Άλλα σημαίνοντα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που φέρονται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης είναι η Λίσα Νάντι, ο Ουές Στρίτινγκ και η Σαμπάνα Μαχμούντ.

Περίπου το ένα τρίτο των Εργατικών βουλευτών υπέγραψαν επιστολή την περασμένη εβδομάδα, καλώντας τον Στάρμερ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να υιοθετήσει πολιτική άμεσης αναγνώρισης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx