Επιμένει στην εγκληματική ενέργεια η οικογένεια Καλογήρου
15/09/2025
Με αφορμή χθες την εορτή για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, η πρώην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σοφία Καλογήρου, σε νέα της ανάρτηση, αναφέρεται ξανά σε εγκληματικές ενέργειες όσον αφορά στο θάνατο του 39χρονου παιδιού της.
Η κ. Καλογήρου αναφέρει ότι κάποια δίποδα ζώα έκοψαν εν ζωή το δάχτυλο του Βασίλη και του στέρησαν το οξυγόνο. Προσθέτει ότι θα συνεχίσει τις νόμιμες ενέργειες μέχρι τέλους και ότι με όσα διάβασε στην μέχρι τώρα επτασφράγιστη δικογραφία πλέον διαπιστώνει ότι επαληθεύονται όσα πίστευε εξαρχής. Εντούτοις δεν αναφέρει ποια ακριβώς στοιχεία είναι εκείνα που διάβασε και την πείθουν πως είχε δίκιο περί εγκληματικής ενέργειας.
Στην υπόθεση Καλογήρου ο εισαγγελέας Λάρισας απέρριψε οριστικά το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και με βάση τα στοιχεία από την ιατροδικαστική έκθεση και την πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας, ο θάνατος αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, και συγκεκριμένα σε υποθερμία. Πρόσφατα ο εισαγγελέας πρωτοδικών Λάρισας που είχε αναλάβει την υπόθεση απέρριψε την έγκληση του πατέρα του Βασίλη Καλογήρου που έκανε λόγο για αρπαγή και δολοφονία.
Στην ανάρτησή της η κ. Καλογήρου γράφει μεταξύ άλλων: «”Ζώα” δίποδα σου κόψαν, εν ζωή το δάχτυλο, στόματα αήθη λοιδώρησαν δημόσια, ξεδιάντροπα και ατιμώρητα από τους αρμόδιους, κι εσένα και την οικογένειά μας και καταγράφηκαν επίσημα τα ψέματα ως γεγονότα. Τώρα που μας δόθηκε η δυνατότητα να διαβάσουμε όσα ήταν επτασφράγιστα κλεισμένα στα χέρια λίγων ανθρώπων, πόσο πόνο ακόμη πήραμε για όσα πέρασες και πόσο επαληθευθήκαμε. Για εσένα είναι στεφάνια αγγελικά, για εμάς είναι πόνος παιδί μου».