Τζίμι Κίμελ: Επιστροφή στον “αέρα” με δάκρυα και πυρά κατά Τραμπ

Τζίμι Κίμελ: Επιστροφή στον “αέρα” με δάκρυα και πυρά κατά Τραμπ
epa11684058 American television host and comedian Jimmy Kimmel (C) reacts during the Major League Baseball (MLB) World Series game one between the American League Champion New York Yankees and the National League Champion Los Angeles Dodgers in Los Angeles, California, USA, 25 October 2024. The World Series is the best-of-seven games. EPA/CAROLINE BREHMAN

Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη εμφάνιση, καταχειροκροτούμενος από το όρθιο κοινό, ο Τζίμι Κίμελ επέστρεψε στο στούντιο του ABC, μετά από την κατακραυγή, εθνική και παγκόσμια, από το κόψιμο της εκπομπής του. «Δεν είμαι σίγουρος ποιος είχε το πιο αλλόκοτο 48ωρο – εγώ ή ο CEO του Tylenol», είπε, αναφερόμενος στη σύνδεση από τον πρόεδρο Τραμπ του αυτισμού με την παρακεταμόλη.

Ευχαρίστησε το πιστό κοινό του που «κάνατε τη φωνή σας να ακουστεί, ώστε να ακουστεί και η δική μου», αλλά και όσους δεν απολαμβάνουν το σόου, απλώς υποστηρίζουν το δικαίωμά του να εκφέρει δημόσιο λόγο. Εκανε δε, ειδική αναφορά ονομαστικά στους συντηρητικούς Μπεν Σαπίρο, Τεντ Κρουζ και Ραντ Πολ, λέγοντας ότι «αξίζουν αναγνώριση» για την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση Τραμπ και το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου.

Ο 48χρονος κωμικός δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μιλώντας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, θέμα που έγινε η θρυαλλίδα για την απόφαση της Disney να αναστείλει την εκπομπή του. «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, γιατί είναι σημαντικό για μένα ως άνθρωπο, πως δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να υποτιμήσω τη δολοφονία ενός νεαρού άνδρα. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι αστείο σε αυτό», τόνισε.

«Ούτε ήταν πρόθεσή μου να κατηγορήσω κάποια συγκεκριμένη ομάδα για τις πράξεις αυτού που ήταν προφανώς ένα βαθιά διαταραγμένο άτομο. Αυτό ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ήθελα να πω, αλλά καταλαβαίνω ότι για μερικούς αυτό φάνηκε είτε ακατάλληλο είτε ασαφές, ή ίσως και τα δύο. Και για όσους πιστεύουν ότι τους κούνησα το δάχτυλο, καταλαβαίνω γιατί είστε αναστατωμένοι. Αν η κατάσταση ήταν αντίστροφη, είναι πολύ πιθανό να ένιωθα το ίδιο».

Επίσης ο Κίμελ, αναφερόμενος στη χήρα του Κερκ, Έρικα, είπε πως η πράξη της να συγχωρήσει τον δράστη είναι «ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε». «Αν πιστεύετε στα διδάγματα του Ιησού όπως εγώ, αυτό ήταν. Η συγχώρεση από μια συντετριμμένη χήρα ήταν μια ανιδιοτελής πράξη που με συγκίνησε βαθιά. Και ελπίζω να συγκινήσει πολλούς και, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να πάρουμε από αυτή την τραγωδία για να προχωρήσουμε μπροστά, ελπίζω να είναι αυτό».

“Βέλη” κατά Τραμπ

Ο Κίμελ επέκρινε με σφοδρότητα τον Αμερικανό πρόεδρο, επειδή στοχοποίησε και ζήτησε την απόλυση των συναδέλφων του, Τζίμι Φάλον και Σεθ Μέγερς. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ζούμε σε μια χώρα που μας επιτρέπει να έχουμε μια εκπομπή όπως αυτή», σημείωσε, αναφερόμενος σε χώρες που φυλακίζουν τους ανθρώπους που διακωμωδούν την εξουσία. «Η ελευθερία έκφρασή μας είναι αυτό που θαυμάζω περισσότερο σ’αυτή τη χώρα. Κάτι που, ντρέπομαι που το λέω, θεωρούσα δεδομένο, έως ότου έκοψαν τον φίλο μου Στίβεν (σ.σ.: Κολμπέρ) από τον αέρα».

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατέστησε πολύ σαφές ότι θέλει να δει εμένα και τους εκατοντάδες ανθρώπους που εργάζονται εδώ να απολυόμαστε από τις δουλειές μας», είπε ο Κίμελ. «Ο ηγέτης μας χαίρεται που οι Αμερικανοί χάνουν τα μέσα διαβίωσής τους επειδή δεν μπορεί να δεχτεί ένα αστείο. Το γεγονός ότι ο Τραμπ ευχόταν να χάσουν τη δουλειά τους είναι αντιαμερικανικό και επικίνδυνο».

Ο Κίμελ έβαλε στο στόχαστρό του και τον Μπρένταν Καρ, τον διορισμένο από τον Τραμπ πρόεδρο της FCC (Federal Communications Commission, Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών). «Ο Μπρένταν Καρ είναι το πιο ντροπιαστικό αυτοκίνητο (σ.σ.: λογοπαίγνιο με το car λόγω παρήχησης με το επίθετο του προέδρου της FCC) που έχουν υιοθετήσει οι Ρεπουμπλικάνοι μετά από αυτό», τόνισε, δείχνοντας μια φωτογραφία ενός Tesla Cybertruck με το όνομα του Τραμπ χαραγμένο στο καπό. Όπως είπε, ο Καρ ήταν υποστηρικτής της ελευθερίας του λόγου, αλλά «το σενάριο άλλαξε όταν ήρθε η σειρά της εκπομπής μου», την περασμένη εβδομάδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx