Μαρινάκης: Κομματικά εγκάθετοι όσοι αγρότες πυρπολούν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
13/01/2026
Για το ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει με τα περισσότερα μπλόκα των αγροτών, ενημέρωσε ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Επειδή έχω μια πρώτη εικόνα για τους ανθρώπους που θα έρθουν, θα είναι αρκετά αντιπροσωπευτικά σε σχέση με τις περιοχές. Έως τώρα Πανθεσσαλική Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων, εκπρόσωπος κτηνοτρόφων για τα ζώα που θανατώθηκαν, Πράσινα Φανάρια, Αλεξάνδρεια, Μικροθήβες, Κερδύλια, Σκύδρα, Αιγίνιο, Λεχαινά, Μπράλος, Κάτω Αχαΐα, Συνεταιρισμός και Κόμβος Κιάτου και Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Φαιστού, αντιπρόσωπος Συντονιστικού Νομού Ηρακλείου και Ιεράπετρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Είναι δηλαδή από αρκετές περιοχές και ενδεχομένως να προστεθούν εκείνη την ώρα κι άλλοι εκπρόσωποι», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στο ραντεβού που θα διεξαχθεί στις 15:00, όπου στην πραγματικότητα θα εξειδικευτούν τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.
Απαντώντας στους ισχυρισμούς πως η κυβέρνηση επιχείρησε να αλλοιώσει τη σύνθεση των συναντήσεων, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Δεν στέκει σε οποιαδήποτε λογική αυτή η αιτίαση, για άλλη μια φορά είναι προφανές μια μικρή μειοψηφία όχι των αγροτών συνολικά. Αυτοί που πυρπολούν για τρίτη φορά μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι κάποιοι κομματικά εγκάθετοι που δεν έρχονται στον διάλογο για ακόμα μια φορά. Αναφέρομαι σε αυτούς που υποκινούν αυτές τις αντιδράσεις. Στο τέλος της ημέρας αυτός που δεν έρχεται να συζητήσει αυτά τα οποία ζητάει, φαίνεται δεν έχει και πολλά επιχειρήματα».





