Η φρεγάτα «Κίμων» έκανε την πρώτη της έξοδο στο Αιγαίο

Η φρεγάτα «Κίμων» έκανε την πρώτη της έξοδο στο Αιγαίο
Η φρεγάτα "Κίμων" στον ναύσταθμο Σαλαμίνας, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026, όπου πρόκειται να γίνει η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με την υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Catherine Vautrin. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Δοκιμές εν πλω για την φρεγάτα “Κίμων”.

Η φρεγάτα πραγματοποίησε την πρώτη της εκπαιδευτική αποστολή εκτός Ναυστάθμου Σαλαμίνας, με διήμερο πλου στον Σαρωνικό και το Μυρτώο, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τη φάση της εν πλω εκπαίδευσης του πληρώματος.

Η εξέλιξη αυτή, που έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την έλευση του πλοίου στη χώρα, θεωρείται σημαντική, καθώς σηματοδοτεί τη μετάβαση από την εκπαίδευση εντός βάσης σε ένα πρόγραμμα σταδιακής επιχειρησιακής δραστηριοποίησης στη θάλασσα, υπό ρεαλιστικές συνθήκες πλεύσης, υπηρεσιών βάρδιας, λειτουργίας συστημάτων και αντιμετώπισης περιστατικών.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι το Πολεμικό Ναυτικό περνά άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στο επόμενο στάδιο, αυτό της επιχειρησιακής αξιολόγησης σε ελληνικά ύδατα, με επίκεντρο όχι μόνο τη λειτουργία των επιμέρους συστημάτων, αλλά κυρίως τη διαλειτουργικότητά τους για να ακολουθήσει η συνεργασία και πλήρη ενσωμάτωση της φρεγάτας στο επιχειρησιακό δόγμα του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: onalert

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx