Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν ανθρώπους, με κέρδη περίπου 5 εκατ. ευρώ

Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν ανθρώπους, με κέρδη περίπου 5 εκατ. ευρώ

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων, υπό τη μορφή της εργασιακής εκμετάλλευσης και τη διευκόλυνση εισόδου και παράνομης διαμονής πολιτών τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου Κρήτης.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης συνελήφθησαν συνολικά 21 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη 11 άτομα. Το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στο χρηματικό ποσό των 5 εκατ. ευρώ, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλια, φυσίγγια, πλήθος τραπεζικών καρτών υπό στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων, καταγραφικά μηχανήματα, διαβατήρια και έγγραφα μετακλήσεων αλλοδαπών υπηκόων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx