Σουηδία: Δέκα τραυματίες από πτώση κεραυνού σε δέντρο – Λαβώθηκαν από κορμό και σκλήθρες που εκτοξεύθηκαν
28/06/2026
Μια μεγάλη παρέα που βρισκόταν σε πάρκο την ώρα καταιγίδας τραυματίσθηκε από σκλήθρες και κλαδιά όταν έπεσε κεραυνός σε δέντρο
Πιο σοβαρά φέρεται να τραυματίσθηκε μια 46χρονη γυναίκα που την χτύπησε κομμάτι κορμού το οποίο εκτοξεύθηκε με σφοδρότητα όταν το μισό δέντρο σχεδόν εξερράγη και σχίσθηκε καθέτως. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε πάρκο αναψυχής στη Σκάνια.
«Σήμερα, είχαμε μια ισχυρή καταιγίδα με κεραυνούς, οι οποίοι έπληξαν απευθείας τον χώρο πάρκου. Ως συνέπεια, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν», ανέφερε στο Facebook το πάρκο Tosselilla Sommarland. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές διευκρίνισαν κατόπιν πως μια γυναίκα ηλικίας 45 ετών νοσηλεύεται με «σοβαρά τραύματα».
Άλλα δύο άτομα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ σε δύο ενήλικες και πέντε παιδιά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου λόγω της σχετικής ελαφρότητας των τραυμάτων τους.
Η κρατική τηλεόραση SVT μετέδωσε πως το πάρκο αναψυχής ανέμενε την καταιγίδα και είχε διασφαλίσει πως δεν θα υπήρχαν επισκέπτες στις εγκαταστάσεις του ή στις πισίνες του υδάτινου πάρκου του. Εντούτοις, ο κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο και κλαδιά έπεσαν πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που περνούσε τυχαία από το σημείο. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Σουηδίας είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο για καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις σε μεγάλο μέρος του νότου της χώρας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και svd.se





