Στρατιωτική στήριξη από την Τουρκία ζήτησε ο Σάρατζ

Στρατιωτική στήριξη από την Τουρκία ζήτησε ο Σάρατζ

Η κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης υπέβαλε επίσημο αίτημα στην Τουρκία για την παροχή στρατιωτικής στήριξης από “αέρα, ξηρά και θάλασσα”, προκειμένου να αποκρούσει την επίθεση των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ για την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας.

Αυτό δήλωσε σήμερα στο Reuters αξιωματούχος από την Τρίπολη της Λιβύης, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) Φάτι Μπασάγα, ο οποίος άφησε να εννοηθεί απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Τύνιδα ότι δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη έπειτα από αίτημα της Τρίπολης μέσα στον επόμενο μήνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx