Ουκρανία: Πυρά και πάλι στο Ντόνετς

Ουκρανία: Πυρά και πάλι στο Ντόνετς

Η Ουκρανική Επιχείρηση Μεικτών Δυνάμεων (JFO) κατηγόρησε τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντόνετς για τον βομβαρδισμό ουκρανικών θέσεων στην περιοχή του χωριού Πέσκυ στις 11 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση, λόγω των συγκρούσεων στη γραμμή επαφής, και οι δύο πλευρές υπέστησαν απώλειες. Τρεις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, εννέα τραυματίστηκαν.

Το JFO ανέφεραν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντεπετέθηκανχρησιμοποιώντας σύγχρονες οπτοηλεκτρονικές συσκευές που τέθηκαν πρόσφατα σε λειτουργία.

“Οι υπερασπιστές μας παρατήρησαν την αποχώρηση του πληρώματος κατευθυνομένου πυραύλου (ATGM) του εχθρού από τον οικιστικό τομέα του κατεχόμενου χωριού. Οι μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων χρησιμοποίησαν όλα τα διαθέσιμα τακτικά μέσα καταστροφής για την πλήρη καταστολή των πυρών των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων», ανέφερε η δήλωση του JFO.

Είπε επίσης ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν το πλήρωμα του ATGM, το οποίο είχε πλήξει ένα όχημα των  Ουκρανίας Ένοπλες Δυνάμεις:

“Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε,και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά”.

Οι συνολικές απώλειες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντόνετς, σύμφωνα με το JFO, ανήλθαν σε τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες.

Άλλες πηγές παρείχαν διαφορετικούς αριθμούς, παρέχοντας μια διαφορετική εικόνα για το τι συνέβη.

Σύμφωνα με αυτές, οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν σημαντικές απώλειες στο Ντονμπάς σε διάφορα τμήματα της γραμμής επαφής. Το μεγαλύτερο γεγονός συνέβη στην περιοχή του χωριού Πέσκυ.

Ουκρανοί στρατιώτες από το 131ο Τάγμα Ειδικής Αναγνώρισης τέθηκαν υπό πυρά και υπέστησαν σοβαρές απώλειες.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν. Επιπλέον, καταστράφηκε τεθωρακισμένο φορτηγό. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του χωριού Πέσκυ.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με τις απώλειες τωνμ Ουκρανών στην περιοχή Πέσκυ. Ωστόσο, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου, ο ουκρανικός στρατός έχασε πέντε άτομα και άλλα έξι τραυματίστηκαν.

Στις 11 Μαρτίου, το ουκρανικό πυροβολικό τξεκίνησε εντατικά πυρά τόσο στο χωριό Πέσκυ όσο και στα προάστια του Ντόνετσκ. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δεν έχασαν τη ζωή τους στρατιώτες και δεν υπήρξαν θύματα στον άμαχο πληθυσμό.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx