Στη Μαλακάσα μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο 436 μετανάστες

Στη Μαλακάσα μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο 436 μετανάστες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Στην κλειστή δομή στη Μαλακάσα μεταφέρθηκαν οι 436 μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες διέμεναν στο αρματαγωγό «Ρόδος», στο λιμάνι της Μυτιλήνης στη Λέσβο, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Πρόκειται για άτομα τα οποία είχαν εισέλθει στη Λέσβο και άλλα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου μετά από τις 1 Μαρτίου, όταν ανεστάλησαν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου.

Στη Μαλακάσα βρίσκεται κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού. Κατά το υπουργείο, μέχρι το ερχόμενο Σάββατο θα έχουν μετακινηθεί από τα νησιά όλοι όσοι κατέφθασαν σε αυτά από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα. Οι μετανάστες θα μεταφερθούν στις κλειστές δομές στη Μαλακάσα και τις Σέρρες.

Αντιδράσεις στη Μαλακάσα

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Μαλακάσα και γύρω οικισμούς, με αφορμή τη δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών σε στρατόπεδο στην περιοχή. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το βράδυ του Σαββάτου επικράτησε αναταραχή όταν κάτοικοι της περιοχής μετέβησαν στο λιμάνι του Ωρωπού για να διαμαρτυρηθούν για την άφιξη μεταναστών.

Κατά το ίδιο μέσο, οι κάτοικοι είχαν πληροφορίες πως θα κατέφθανε στο λιμάνι το αρματαγωγό που θα μετέφερε μετανάστες από τη Λέσβο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κάτοικοι προχώρησαν σε αποκλεισμό του λιμανιού του Ωρωπού, με το πλοίο να οδηγείται τελικώς σε άλλη – αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής – τοποθεσία.Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στην κλειστή δομή στη Μαλακάσα.

Αντιδήμαρχος: Σωματική επίθεση από τα ΜΑΤ

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ο αντιδήμαρχος της Μαλακάσας, Κωνσταντίνος Λίτσας, εξέφρασε την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής τονίζοντας πως «έχει καταλυθεί η έννοια της δημοκρατίας», ενώ κατήγγειλε πως κάτοικοι δέχθηκαν σωματική επίθεση από τα ΜΑΤ. Όπως είπε, στην περιοχή, κοντά σε ένα μικρό χωριό, ήδη φιλοξενούνται πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόσθεσε, δε, ότι οι υποδομές είναι για 400 άτομα, ωστόσο φιλοξενούνται εκεί 2.500. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για την έλευση των μεταναστών, ούτε και διάλογος με τις αρχές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx