Η μεθυστική βεράντα του “Ξωτικού” στον Τριαντάρο της Τήνου

Η μεθυστική βεράντα του "Ξωτικού" στον Τριαντάρο της Τήνου

Σε μια short break απόδραση από την δυστοπία που μας ταλανίζει, βρεθήκαμε γύρω στις 11.30’ το πρωί στον Τριαντάρο, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Τήνου, στη βεράντα του “Ξωτικού/wine-restaurant”, όπου είχαμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να μπούμε σε μια κατάσταση ζεν.

Ήταν ένας συνδυασμός γεύσεων με διακριτικά αρώματα, ήταν το ροζέ Syrah του Γκιρλέμη που ακολούθησε τον αρχικό καφέ, με συνοδεία μια “πειραγμένη” φουρτάλια και ένα χορταστικό home made μοσχαρίσιο burger, ήταν και οι λουκουμάδες σε σιρόπι λεβάντας με παγωτό καϊμάκι. Ήταν όμως και η νωχελική, αλλά απογειωτική, bossa nova και μια μαγευτική θέα στο Αιγαίο που επιδρά άμεσα και κατευναστικά στην ένταση. Κάπως έτσι το brunch έγινε …εμπειρία σύνδεσης με τη φύση και τον εαυτό μας.

Με το σούρουπο επιστρέψαμε απαιτητικοί για να γευτούμε τα κρασιά και την κουζίνα. Η πλούσια κάβα περιλαμβάνει κρασιά από τον τηνιακό και τον ελληνικό αµπελώνα. Ανάµεσά τους, σπουδαία κρασιά που προέκυψαν από πειραµατικές προσπάθειες. Ήπιαμε την τοπική Μαλαγουζιά Volacus και το σαντορινιό MM του Σιγάλα (μανδηλαριά/μαυροτράγανο) … σε ατμόσφαιρα ενατένισης του Αιγαίου και τα κρασιά να μεταβολίζονται στο νου και την ψυχή με τη βοήθεια της τζαζ.

Η γαστρονομία του “Ξωτικού” συναντάει τον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού. Με φρέσκα υλικά και έμπνευση από την τοπική κουζίνα, η chef Χρύσα Κατάκη δηµιούργησε και ο Δηµήτρης Καλαµπαλίκης µαγειρεύει πεντανόστιµα πιάτα σε αρµονία με τα κρασιά.

Από την δροσερή, ευφάνταστη και οικολογικά υπεύθυνη κουζίνα, η παρέα μας δοκίμασε κεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, σπανακόρυζο με γαρίδες, αρνάκι φρικασέ και μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα κρασιού και πουρέ αγγινάρας.

Το “Ξωτικό” κατοικεί σε ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι στον Τριαντάρο Τήνου που ανακαινίστηκε µε αγάπη και φροντίδα, διατηρώντας την αυθεντική, γραφική του ατµόσφαιρα. Αγαπά την τέχνη και την πνευµατικότητα και στο κατώι φιλοξενεί συχνά καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, προβολές, διαλέξεις και παρουσιάσεις. Ιδεολογία του Ξωτικού είναι η ποιότητα και η ευζωία.

Από τις 10.30 π.µ. µέχρι αργά το βράδυ, το Ξωτικό wine&deli προσφέρει brunch, γεύμα και δείπνο. Επίσης, cocktails και spirits, καφέ, χυμούς και σάντουιτς στο bar. Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ιδιαίτερη µουσική και την υπέροχη χαλαρωτική αύρα της Τήνου. (Ξωτικό wine&deli | Τριαντάρος, Τήνος – Τηλ. 22830 42078)

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι