Παράδοξα “χαμηλά” τα σημερινά κρούσματα ή πολύ υψηλά;

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Ενώ τα rapid test που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας βγάζουν ποσοστό θετικότητας πολύ χαμηλό, τα σημερινά 1.251 κρούσματα, όπως και τα χτεσινά αισιόδοξα 904 προέκυψαν από πολύ χαμηλότερο του συνήθους αριθμό διενεργηθέντων τεστ και ουσιαστικά δείχνουν θετικότητα της τάξης του 20% σήμερα και 11% χθες!

Συγκεκριμένα, ενώ από τον Οκτώβριο γίνονται πάνω από 20.000 τεστ ημερησίως με εξαίρεση συνήθως τις Κυριακές ή το Σάββατο, σήμερα έγιναν μόνον 6.100 τεστ και χτες έγιναν περίπου 8.200. Από τα σημερινά τεστ συνάγεται το συμπέρασμα ότι ήταν θετικά σε ποσοστό 20% ενώ από τα χτεσινά ότι ήταν θετικό το 11%.

Πέρα όμως από το ποσοστό θετικότητας, ανακύπτει ένα ερώτημα για το αν θα είχαμε την ίδια αισιόδοξη εικόνα σε περίπτωση που διενεργούνταν 20.000 τεστ την ημέρα όπως σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου και εύλογα αναρωτιέται κάποιος για ποιο λόγο μειώθηκαν εδώ και δύο ημέρες τα τεστ. Μάλιστα από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου διενεργούνταν 30.000 τεστ την ημέρα.

Επίσης από τα σημερινά τεστ το 80% ήταν rapid test και το 20% μοριακός έλεγχος. Χτες ήταν επίσης υψηλό το ποσοστό των τεστ ταχείας ανίχνευσης, 50% περίπου, αλλά αυτό το ποσοστό είναι σύνηθες τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά τις 25 Νοεμβρίου για άγνωστους σε εμάς λόγους, τα rapid test είναι πλέον περίπου τα μισά από τα διενεργούμενα -και ο αριθμός τους αυξήθηκε, αλλά παράλληλα άρχισαν να μειώνονται και οι μοριακοί έλεγχοι. οπότε μεγάλωσε και η αναλογία rapid προς μοριακό έλεγχο. Μέχρι το Νοέμβριο η αναλογία των rapid test επί του συνόλου ήταν μικρότερη από 20%.

Μέσα στα σημερινά 6.100 τεστ είναι και τα 537 που διενεργήθηκαν με τυχαία δειγματοληψία στο δρόμο απο κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Από αυτά βγήκαν θετικά τα 19, δηλαδή ποσοστό θετικότητας 3,54%.

Συγκεκριμένα, στην ΠΕ Καστοριάς – Λ. Κύκνων πραγματοποιήθηκαν 35 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (5,71%). Αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη. Στην ΠΕ Κορινθίας – Αγίους Θεοδώρους πραγματοποιήθηκαν 133 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (0,75%). Αφορά σε γυναίκα 45 ετών. Στην ΠΕ Λέσβου – Γέρα πραγματοποιήθηκαν 149 rapid test και προέκυψαν 5 θετικά (3,36%). Αφορούν σε 4 άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 43 έτη. Στην ΠΕ Σύρου – Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Ερμούπολη πραγματοποιήθηκαν 14 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά. Στην ΠΕ Τρικάλων πραγματοποιήθηκαν 206 rapid test και προέκυψαν 11 θετικά (5,34%). Αφορούν σε 3 άνδρες και 8 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 41 έτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx