Μητσοτάκης προς Ευρ. Λαϊκό Κόμμα: Η Τουρκία δεν θα αλλάξει αν δεν πιεσθεί

Μητσοτάκης προς Ευρ. Λαϊκό Κόμμα: Η Τουρκία δεν θα αλλάξει αν δεν πιεσθεί

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αρχίζει αύριο, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, στην ατζέντα της οποίας περιλαμβάνονται και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η γειτονική χώρα είχε πολλές ευκαιρίες να σταματήσει τις προκλήσεις και να αποσύρει το ερευνητικό πλοίο από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, επέλεξε, όμως, να το κάνει προσχηματικά μόλις δέκα μέρες πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στις προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με αποκορύφωμα τα γεγονότα στα Βαρώσια και την ξεκάθαρη πλέον ρητορική της Τουρκίας για “λύση δύο κρατών”.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να τηρήσει τις αποφάσεις του και να στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι η Τουρκία θα αλλάξει τη συμπεριφορά της αν δεν της ασκηθεί πίεση».

Επίσης τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν οι πωλήσεις ευρωπαϊκών όπλων προς την Τουρκία, «γιατί δεν ειναι δυνατόν τα κράτη – μέλη να εξάγουν επιθετικά όπλα στην Τουρκία και εκείνη να τα στρέφει εναντίον άλλων κρατών – μελών».

Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο Μεταναστευτικό και την εκ νέου εργαλειοποίησή του από την Τουρκία, με αφορμή τις αποκαλύψεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου τόσο για το πρόσφατο ναυάγιο στη Λέσβο, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο Σομαλοί μετανάστες προωθούνται προς τα ελληνικά νησιά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx