Τούρκοι: Νέοι σταθμοί ακτοφυλακής που “καπελώνουν” την Κύπρο

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Η Τουρκία αποφάσισε να εγκαθιδρύσει «πέντε νέους παράκτιους σταθμούς ναυτικής κυκλοφορίας» στις ακτές της αλλά και στα Κατεχόμενα, «προκειμένου η Ελλάδα να σταματήσει τις επιθέσεις κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και να πάψει να σφετερίζεται τα δίκαια των Τουρκοκυπρίων», όπως γράφουν τουρκικές εφημερίδες.

Τρεις από αυτούς τους σταθμούς θα ιδρυθούν στις περιοχές Zafer Burnu (ακρωτήριο Απόστολου Ανδρέα στα Κατεχόμενα), Zeytinlik και Sadrazamköy (επίσης στα Κατεχόμενα), ενώ οι άλλοι δύο θα είναι στην Αντιόχεια και στην Μερσίνα. Όλα τα τουρκικά μέσα αναφέρονται στο εξελιγμένο σύστημα που υποτίθεται ότι θα έχουν οι σταθμοί και θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των ναυτιλλομένων, αλλά βασικά και ότι «θα ελέγχουν με κάθε λεπτομέρεια την διέλευση όλων των πλοίων από την τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, η ενέργεια αυτή θα αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή, καθώς θα αποτρέπει «επιθετικές κινήσεις» των ελληνικών πλοίων στην περιοχή.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx