Τούρκος υπουργός είπε ότι δεν θα πάρουν το ρωσικό εμβόλιο και σε 2 ώρες ανακάλεσε

Τούρκος υπουργός είπε ότι δεν θα πάρουν το ρωσικό εμβόλιο και σε 2 ώρες ανακάλεσε

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας φέρεται να δήλωσε ότι το ρωσικό εμβόλιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει άδεια χορήγησης στην Τουρκία αλλά δύο ώρες αργότερα είπε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν και ότι «φυσικά και θα πάρουμε το εμβόλιο αν πληρεί τις προϋποθέσεις».

Αρχικά η Haber Turk δημοσίευσε συνέντευξη του υπουργού Υγείας Φαχρεντίν Κοτζά, ο οποίος ερωτώμενος για το ρωσικό εμβόλιο, απάντησε  ότι «είναι ένα εμβόλιο με αδενοϊό. Υπάρχει όμως πρόβλημα μη συμμόρφωσης στις απαιτήσεις για τις εργαστηριακές πρακτικές. Η Ρωσία δεν μπορούσε να συμμορφωθεί με αυτά τα στάνταρ. Για αυτόν τον λόγο, δεν ήταν δυνατό για τον ΠΟΥ να πει στον κόσμο να το πάρει. Δεν είναι δυνατή η άδεια χρήσης αυτού του εμβολίου στη χώρα μας. Και γι’ αυτό το λόγο δεν ενδιαφερόμαστε να το πάρουμε»

Από τη Μόσχα βγήκε αμέσως ανακοίνωση ότι το ρωσικό υπουργείο Υγείας και το τουρκικό βρίσκονται σε συζητήσεις για την παραγγελία και ότι πρόκειται για fake news. Εν συνεχεία, σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ρωτήθηκε σχετικά ο υπουργός Υγείας, διέψευσε τις προηγούμενες δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύθηκαν και ότι «αν είναι αποτελεσματικό δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να εισάγουμε το εμβόλιο που παράγει η Ρωσία»

 

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx