Απεβίωσε ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου Πάολο Ρόσι στα 64 χρόνια του

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Πάολο Ρόσι, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 64 χρόνων, όπως έγινε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ιταλίας (RAI), ο Ρόσι ήταν άρρωστος για κάποιο χρονικό διάστημα και ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας της χώρας του, που κατέκτησε το Μουντιάλ 1982.

​Μάλιστα, ο Ρόσι στη διοργάνωση του Μουντιάλ, πριν από 38 χρόνια, ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, με εμβληματική στιγμή του το χατ τρικ στη νίκη της Ιταλίας με 3-2 επί της Βραζιλίας. Ακόμα, το 1982, ο Ρόσι αναδείχθηκε -τότε- ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου και πήρε τη Χρυσή Μπάλα. Ο Ρόσι συμπεριελήφθη, το 2004, στη λίστα της FIFA με τους 100 σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές εν ζωή, με την ευκαιρία της -τότε- συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1956, στη Σάντα Λουτσία της Τοσκάνης, γεννήθηκε ο Ρόσι και άρχισε την καριέρα του στην Κόμο και συνέχισε στη Λανερόσι Βιτσέντσα με την οποία κέρδισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος το 1977 ενώ, την επόμενη χρονιά, ήταν πρώτος σκόρερ της Serie Α με 24 γκολ. Ο Ρόσι, στην καριέρα του αγωνίστηκε στη Γιουβέντους, στην Κόμο, στην Βιτσέντσα, στην Περούτζια, στη Μίλαν και στη Βερόνα μέχρι το 1987, όταν και αποσύρθηκε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx