Κι άλλο περιστατικό αναμόλυνσης (από άλλο στέλεχος) μετά από 4 μήνες

Κι άλλο περιστατικό αναμόλυνσης (από άλλο στέλεχος) μετά από 4 μήνες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας μελετά 58 ύποπτα περιστατικά αναμόλυνσης από την Covid-19, αλλά έχει επιβεβαιώσει μόνον το ένα. Τα άλλα διερευνάται αν προκειται για περιπτώσεις παρατεταμένης λοίμωξης.

Ομως όσον αφορά μία 37χρονη γιατρό, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι πρόκειται σίγουρα για αναμόλυνση, και διαπίστωσε εργαστηριακά ότι πρόκειται για άλλο στέλεχος του ιού.
Στη πρώτη λοίμωξη, τον Ιούνιο, η γιατρός είχε πονοκέφαλο, κοιλιακό άλγος και ρινική καταρροή και η διάγνωσή της επιβεβαιώθηκε με εξέταση RT-PCR που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου.  Μπήκε σε καραντίνα και ανέρρωσε. Στις 8 Σεπτεμβρίου, ο γιατρός έκανε ένα νέο RT-PCR, το οποίο ήταν αρνητικό. Στις 11 Οκτωβρίου, παρουσίασε και πάλι συμπτώματα της νόσου, όπως έλλειψη όσφρησης και γεύσης, πονοκέφαλο, μυϊκό πόνο και αδυναμία. Δύο ημέρες αργότερα, πραγματοποίησε ένα τεστ RT-PCR, το οποίο αυτή τη φορά βγήκε θετικό.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας για τα άλλα 58 περιστατικά πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι αποτελούν αναμόλυνση και όχι ως επανεμφάνιση της ίδιας μόλυνσις, δηλαδή για μη ανάρρωση από την πρώτη λοίμωξη. Επισης πρέπει να ερευνηθεί και σε αυτά αν πρόκειται για το ίδιο ή για διαφορετικό στέλεχος του ιού. Παρόμοιο περιστατικό αναμόλυνσης έχει καταγραφεί και στη νοτιοανατολική Ασία, όπου και πάλι ο ασθενής μολύνθηκε με διαφορά τριών μηνών, αλλά τη δεύτερη  φορά ήταν από “ευρωπαϊκό” στέλεχος και πέρασε τη δεύτερη λοίμωξη πιο ελαφρά από την πρώτη.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί από τις εταιρείες αν οι δεκάδες χιλιάδες εθελοντές που έχουν εμβολιασθεί με τα πειραματικά ή εγκεκριμένα εμβόλιά τους εδώ και ένα εξάμηνο, έχει τύχει να νοσήσουν από άλλο στέλεχος και συγκεκριμένα από ποιό και πόσο σοβαρή ήταν η νόσησή τους.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx