ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο ψυχιατρείο η γιατρός που έλεγε στον κόσμο να μην εμβολιαστεί

Ποιοι θα κάνουν τελικά την τρίτη δόση, slpress

Η γιατρός που αναστάτωσε το εμβολιαστικό κέντρο Λαμίας στο Κέντρο Υγείας της πόλης, ταράζοντας τους πολίτες που πήγαιναν να εμβολιασθούν, αποφασίσθηκε προσωρινά να εγκλεισθεί σε ψυχιατρικό κατάστημα.

Η μητέρα της 42χρονης γυναικολόγου κατέθεσε αίτημα ακούσιας ψυχιατρικής εξέτασης της κόρης της, δηλώνοντας ότι ανησυχεί σοβαρά για την υγεία της. Η Εισαγγελία Λαμίας παρήγγειλε την εξέταση της από ψυχιάτρους Δημόσιου Νοσοκομείου όπως προβλέπει ο νόμος.

Η γυναίκα εξετάστηκε τόσο στο Νοσοκομείο Λαμίας, όσο και στο εφημερεύον Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία περιπολικού. Και οι δύο ψυχίατροι συμφώνησαν ότι πρέπει να παραμείνει για ένα διάστημα προς παρακολούθηση και νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Τι έλεγε η γιατρός

Αν και οι συνωμοσιολόγοι ήδη γράφουν ότι “την έβγαλαν τρελή τη γυναίκα επειδή είπε την αλήθεια”, ο εγκλεισμός της δεν αποφασίσθηκε για όσα είπε στο εμβολιαστικό κέντρο σε σχέση με το εμβόλιο της Pfizer, αλλά με βάση άλλα πολύ πιο σοβαρά για την κατάσταση της ψυχικής της υγείας στοιχεία. Υπενθυμίζεται, ότι η γιατρός είχε προσληφθεί μόλις προ 9 μηνών στο ΕΣΥ και ότι οι συνάδελφοι της –αλλά και ασθενείς– είχαν προσέξει ότι ήταν κάπως ιδιόρρυθμη. Εντούτοις δεν υπήρχε (απ΄όσα έγιναν γνωστά) ιστορικό ψυχασθένειας.

Ανακύπτουν πάντως πολλά ερωτήματα για το πόσα άτομα με σοβαρές ψυχικές παθήσεις, στο πλαίσιο της κοινωνικής επανένταξής τους, απασχολούνται χωρίς παρακολούθηση σε καίριες θέσεις, όπως στον στρατό, στην αεροπλοΐα, στην αστυνομία, σε νοσοκομεία. Ερωτήματα προκύπτουν και για το πόσοι έχουν ίσως ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς να γνωρίζει (λόγω ιατρικού απορρήτου) ο ασθενής και εν γένει ο πολίτης το ιστορικό τους.

Στην περίπτωση της Λαμίας, όλα ξεκίνησαν πάντως, όταν η γιατρός, που είχε εφημερία στην απογευματινή βάρδια άρχισε να λέει στους εμβολιασμένους: «Και πού ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer; Ποιος σας διαβεβαιώνει ότι δεν είναι άλλο;», και «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε; Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει… Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση», ή «Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx