Πόσα κρούσματα σε περιοχές της Αθήνας, στον Πειραιά και αλλού – Λοκντάουν στην Κοζάνη

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 916 νέα κρούσματα και 96 θανάτους. Επίσης ανακοίνωσε ότι διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 527 ασθενείς.

Όσον αφορά στην Αττική καταγράφηκαν 18 κρούσματα στον Πειραιά,  στη Δυτική Αττική 47, στο δυτικό τομέα Αθηνών 32,  στον κεντρικό τομέα Αθηνών 51, στο νότιο τομέα 22, στο βόρειο τομέα Αθηνών 48 και στην ανατολική Αττική 27. Στα νησιά του Αργοσαρωνικού σημειώθηκαν 3 κρούσματα.

Η ανατολική Αττική περιλαμβάνει:  Θρακομακεδόνες, Διόνυσο, Κορωπί, Λαυρετωτική, Μαραθώνα, Ωρωπό, Παλλήνη,Παιανία, Ραφήνα, Μαρκόπουλο, Σπάτα, Λούτσα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Βούλα. Η δυτική Αττική, με το πολύ ιικό φορτίο αυτές τις μέρες, περιλαμβάνει Άνω Λιόσια, Ερυθρές, Μάνδρα Βίλια, Φυλή, Ζεφύρι, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Μαγούλα, Οινόη.

 Ο βόρειος τομέας Αθηνών περιλαμβάνει:  Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Βριλήσσια, Ηράκλειο, Κηφισιά, Πεύκη, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Παπάγου, Πεντέλη, Ψυχικό, Χαλάνδρι. Ο κεντρικός τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: δήμο Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλάτσι, Δάφνη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή και Ν. Φιλαδέλφεια. Ο δυτικός περιλαμβάνει:Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους,  Λιόσια/ Ίλιον, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι. Ο νότιος τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: Άγιο Δημήτρη, Γλυφάδα, Άλιμο, Αργυρούπολη/Ελληνικό, Μοσχάτο, Ταύρο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο.
Η Θεσσαλονίκη έχει 188 κρούσματα, η Μαγνησία 46, η Κοζάνη 37, η Πιερία 34,  οι Σέρρες 28, η Ξάνθη 26, ο Έβρος έχει 25 κρούσματα, η Καβάλα και η Καρδίτσα από 18,  η Λάρισα 39, η Λέσβος 23, η Πέλλα 16.

Κοζάνη

Για την Κοζάνη ανακοινώθηκε αυστηροποίηση του lockdown για μια εβδομάδα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο για μετακινήσεις από την οικία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως και με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Επίσης αναστέλλεται το λιανεμπόριο και οι τελετές στις εκκλησίες (εκτός από τις κηδείες,  με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα).
Επίσης αποφασίσθηκε η μαζική εφαρμογή ελέγχου στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με τεστ ταχείας ανίχνευσης η εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της περιοχής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx