Το Σάββατο φτάνουν εμβόλια για 4.875 άτομα

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Οι πρώτες 9.750 δόσεις (για 4.875 άτομα) φθάνουν το Σάββατο στην Ελλάδα και σχεδιάζεται την Κυριακή να γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Έχουν δηλώσει ότι θα εμβολιαστούν στο νοσοκομειο “Ευαγγελισμός” την Κυριακή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός,αλλά και πολλοί αρχηγοί κομμάτων, όπως (συμβολικά) και μια εργαζόμενη του νοσοκομείου και ένας ηλικιωμένος. Στόχος είναι οι πολιτικοί να δώσουν “το καλό παράδειγμα” για τον γενικό εμβολιασμό.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν αποσταλεί άλλες 83.850 δόσεις (για περίπου 41.925 άτομα) και  πιθανόν άλλα τόσα μέχρι τις 4 Ιανουαρίου. Οι εβδομαδιαίες αποστολές θα συνεχιστούν μέχρις ότου η Ελλάδα παραλάβει συνολικά μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 429.000 δόσεις.Καθώς η Pfizer δήλωσε πριν από ένα μήνα ότι θα παραδώσει λιγότερα εμβόλια και ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση διεθνώς, έχουν επιταχύνει την παραγωγή των εμβολίων τους και η Moderna  αλλά και η Astrazeneca. Της Moderna αναμένεται να αδειοδοτηθεί αρχές Ιανουαρίου.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx