Αποκλειστικό: Πλοίο-δόλωμα(;) Ερντογάν, από το Αιγαίο κατευθύνεται στη Λιβύη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πλοίο-δόλωμα (;) Ερντογάν, από το Αιγαίο κατευθύνεται στη Λιβύη

Μια πολύ περίεργη –σε πρώτη “ανάγνωση”–  υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες, καθώς σύμφωνα με εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές, η ευρωπαϊκή επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ (IRINI) που επιτηρεί την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, παρακολουθεί πλοίο, ονόματι “Kaptan Aytac” (εκ των σεσημασμένων…), το οποίο οδεύει προς λιμένα της Λιβύης, έχοντας ξεκινήσει από την Τουρκία.

Η υπόθεση όμως δεν δείχνει πανομοιότυπη με τον προηγούμενο Ιούνιο, με το φορτηγό πλοίο “Τσίρκιν” με σημαία Τανζανίας. Υπενθυμίζεται ότι μετέφερε απαγορευμένο πολεμικό υλικό συνοδευόμενο από το τουρκικό Ναυτικό, το οποίο και αρνήθηκε τη διενέργεια νηοψίας στην “Ειρήνη”…

Η καχυποψία είναι όμως διάχυτη. Παρότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε, εφόσον η εμπειρία από την τουρκική ψυχοσύνθεση και συμπεριφορά είναι πλούσια, σε όλα τα επίπεδα, η περίπτωση θα μπορούσε να υποκρύπτει την επιθυμία επίτευξης ύπουλων τουρκικών επικοινωνιακών στόχων, μέσω σκηνοθεσίας, με βάση ένα ευφάνταστο σενάριο.

Το Επιτελείο της επιχείρησης “Ειρήνη” έχει ασφαλώς κινητοποιηθεί. Υπενθυμίζεται, ότι επικεφαλής παραμένει Έλληνας, έμπειρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Ακόμα κι αυτό το στοιχείο από μόνο του, θα αποτελούσε κίνητρο για τους Τούρκους για να στήσουν ένα επικοινωνιακό φιάσκο για τους Ευρωπαίους, επιχειρώντας να του δώσουν “ελληνική διάσταση”, ενώ πρόκειται για θέμα αμιγώς ευρωπαϊκό!

Η πρώτη να μην υπάρξει καμία αντίδραση από τους Τούρκους, αφήνοντας να εξελιχθεί η νηοψία. Προφανώς δεν θα βρεθεί τίποτα απολύτως και στην Άγκυρα θα γελούν “κάτω από τα μουστάκια τους”. Η δεύτερη πιθανότητα είναι οι Τούρκοι να εγείρουν ξανά αντιρρήσεις…Σε αυτή την περίπτωση στόχος θα είναι να ενισχυθεί η πεποίθηση ότι το πλοίο κάτι κρύβει και απλώς η νηοψία να μην ανακαλύψει απολύτως τίποτα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Defence-Point.gr 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx