Έφεση θα ασκήσουν οι ΗΠΑ στην απόφαση για τον Ασάνζ

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Την «μεγάλη απογοήτευσή» του εξέφρασε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης  από την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου, που απέρριψε την έκδοση του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

«Αν και είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την τελική απόφαση του δικαστηρίου, είμαστε ικανοποιημένοι ότι οι ΗΠΑ υπερίσχυσαν σε κάθε νομικό επιχείρημα που προβλήθηκε. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απέρριψε όλα τα επιχειρήματα του κ. Ασάνζ σχετικά με πολιτικά κίνητρα, πολιτική δίωξη, δίκαιη δίκη και ελευθερία του λόγου.

Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ», επισημαίνει το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου. Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το δικαστήριο για την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση στην απόφαση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx