Κουβέρτα πήρες; Ποια σχολεία σήμερα δεν λειτούργησαν επειδή οι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά

Πορτοσάλτε και άλλοι έξι διαγράφηκαν από την ΕΣΗΕΑ

Η διεύθυνση σχολείου της Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους γονείς να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με κουβέρτες για να αντέξουν το κρύο στις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς η θέρμανση (που λειτουργεί διαρκώς) δεν αρκεί στις βόρειες θερμοκρασίες όταν ανοίγονται τα παράθυρα για αερισμό των αιθουσών.

Το ίδιο σύστημα της κουβέρτας πάντως έχει εφαρμοστεί και στη Γερμανία και στην Ελβετία, με τη διαφορά ότι οι κουβέρτες είχαν διανεμηθεί από την πολιτεία. Κουβέρτα ζητήθηκε από το 2ο δημοτικό σχολείο Χαλάστρας Θεσσαλονίκης και από σχολεία στην Ευκαρπία, επίσης στη Θεσσαλονίκη. Από τα παιδιά ζητήθηκε, συγκεκριμένα,  να έχουν μαζί μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά τους. Η κουβέρτα θα μένει στο σχολείο μέσα στη σακούλα κάθε παιδιού μετά το σχόλασμα και κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο εκτός και αν κάποιοι γονείς έχουν τη δυνατότητα να δίνουν συχνότερα καθαρή κουβερτούλα στο παιδί.

Οι πολίτες που επέλεξαν να μην ρισκάρουν

Χωρίς μαθητές άνοιξε το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ανθήλης Λαμίας καθώς και το Νηπιαγωγείο, καθώς οι γονείς ανησυχώντας με τα αυξημένα κρουσματα στην κοινότητά τους, δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο. Δεν έχουμε πληροφόρηση αν το υπουργείο Παιδείας “θα τραβήξει το σκοινί” καθ θα απειλήσει με απουσίες κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανθήλη είναι σε σχετικά «σκληρό» lockdown έως τις 18 Ιανουαρίου, λόγω αυξημένου ιικού φορτίου στην περιοχή. Σύμφωνα με το lamiareport ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καταγγέλλει την απόφαση για άνοιγμα της σχολικής δομής και ζητεί να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση έως ότου υποχωρήσει το επιδημιολογικό φορτίο..

«Καταγγέλλουμε ότι η δομή του Δημοτικού σχολείου – Νηπιαγωγείου άνοιξε εν μέσω γενικευμένου lock down παρά τα πρόσφατα κρούσματα κορονοϊού στο χωριό μας. Κανένα παιδί , κανένα νήπιο καμίας εθνότητας, καμίας φυλής κανενός χρώματος δεν πήγε στη σχολική δομή σήμερα Δευτέρα 11/01/2021. Έλεος! Ας πρυτανεύσει η λογική σε αυτό το Κράτος!», αναφέρουν στην καταγγελία τους και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μάριο Μπούτση έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν, αφού η απόφαση της Κυβέρνησης δεν έλαβε υπόψη της σοβαρές αδυναμίες του συστήματος.

Κρήτη

Τα σχολεία και ειδικότερα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα σχολεία ειδικής αγωγής άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους μαθητές, ωστόσο κλειστό παρέμεινε το δημοτικό σχολείο Παλαίκαστρου στη Σητεία Λασιθίου στην Κρήτη.

Οι γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στις αίθουσες, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, που έχει τεθεί κι αυτή σε αυστηρό lockdown. Τα μαθήματα αυτή την εβδομάδα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως αποφάσισε η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το zarpanews.gr. Ούτε ο δημοτικό παιδικός σταθμός πάντως υποδέχτηκε παιδιά εκεί,  καθώς μια υπάλληλος διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Όταν είχε πάρει προ ολίγων ημερών σχετική απόφαση ο δήμαρχος Σητείας, το υπουργείο Παιδείας τον εγκάλεσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμαρχου να ανοίγει ή να κλείνει κατά βούληση τα σχολεία, παρότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις και ο κόσμος ήθελαν να μην ανοίξουν τα σχολεία στην”κόκκινη” περιοχή τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx