ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γιατί έγινε στόχος η σύζυγος του Νίκου Χαρδαλιά

Γιατί έγινε στόχος η σύζυγος του Νίκου Χαρδαλιά

«Θρασύδειλα ανθρωπάρια» χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τους άγνωστους που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο κατάστημα αθλητικών ειδών και στο γυμναστήριο της συζύγου του στο Βύρωνα. Η φωτιά από τη βενζίνη και τα γκαζάκια σήμερα τα ξημερώματα, έσπασε τις τζαμαρίες και προκάλεσε φθορές τόσο στο χώρο άθλησης όσο και στο παρακείμενο εμπορικό κατάστημα της Γιώτας Παναγιωτοπούλου, συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά.

Σε δήλωσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη  ανέφερε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση, τα ξημερώματα, με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς στις δύο επιχειρήσεις που διατηρεί η σύζυγος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Η Πολιτεία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Εμπρηστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

Στην δική του ανάρτηση ο Χαρδαλίας ανέφερε: «Άνανδροι και θρασύδειλοι, εμμονικά ιδεοληπτικά ανθρωπάρια καλυμμένα με τις κουκούλες τους, κρυμμένα στο σκοτάδι που τόσο αγαπάνε. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Οι ζωές μας, οι αξίες μας, η δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται! Δεν σας φοβόμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω για όλα όσα μάθαμε να παλεύουμε. Το φως πάντα θα κερδίζει…».

Κίνητρα της επίθεσης

Ανάληψη ευθύνης δεν έχει μέχρι στιγμής αναρτηθεί στον αντιεξουσιαστικό ιστοχώρο indymedia. Όμως γιατί έγινε στόχος η 43χρονη γυμνάστρια Γιώτα Παναγιωτοπούλου; Παρά το γεγονός ότι είναι πιθανότερο να στοχοποιήθηκε επειδή είναι σύζυγος του Νίκου Χαρδαλιά, έχει και η ίδια κάποια συμμετοχή στα κοινά. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Tο 2014 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό της Νέας Εποχής Βύρωνα και του υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Γώγου. (Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν δήμαρχος στο Βύρωνα έως το 2014). Το 2011 ήταν και υποψήφια σύμβουλος με την “Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών”, του Νίκου Λεβετσοβίτη στο Επιμελητήριο, που τότε είχε το γυμναστήριο “Sport Edition Fitness Gym” στον Βύρωνα.

Με το Νίκο Χαρδαλιά η πρώην αθλήτρια στίβου γνωρίστηκε το 2010 σε προεκλογική εκστρατεία του νυν υφυπουργού και ένα χρόνο μετά παντρεύτηκαν. Ο πρώτος του γάμος είχε ήδη διαλυθεί και η πρώην σύζυγος του Χαρδαλιά, η οποία εξακολουθεί να εργάζεται στο δήμο Βύρωνα, έχει καλές σχέσεις με το ζευγάρι. Με τον Χαρδαλιά η αθλήτρια απέκτησε μια κόρη 8 ετών, και η κόρη του από τον πρώτο του γάμο είναι φοιτήτρια Νομικής.

Τι ανέφερε η Αστυνομία

Η Παναγιωτοπούλου, που έχει γεννηθεί στην Κυπαρισσία, σπούδασε γυμνάστρια, ασχολήθηκε με το στίβο και υπήρξε και πρόεδρος των σπουδαστών στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) στο διάστημα 1997-1998. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο με τίτλο “Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης”. Τώρα είναι γυμνάστρια και ιδιοκτήτρια ενός πολυχώρου εκγύμνασης και wellness, το “POINT OF YOU” εμβδαδού 1.000 τ.μ. στον Βύρωνα.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια έξω από τις δύο επιχειρήσεις της συζύγου του Χαρδαλιά, που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, στην οδό Φορμίωνος. Από τις εκρήξεις, λίγο μετά τη 01:30, προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη των δύο επιχειρήσεων, καθώς και φωτιά μικρής έκτασης. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Σημειώνεται, ότι προσήχθησαν πέντε άτομα, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η ΕΛΑΣ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx