Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Κυριακή 19-12-21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Συζητούνται μέτρα και για εμβολιασμένους, όπως υποχρεωτικά τεστ μετά τις γιορτές – Παρά την απειλή της Όμικρον και τους 70-100 θανάτους την ημέρα, οι δικαιούχοι (όλοι οι πολίτες δηλαδή) δεν παρέλαβαν σε υψηλό ποσοστό τα δύο self test που διέθεσε δωρεάν η κυβέρνηση για προληπτικό έλεγχο πριν από τις οικογενειακές συνευρέσεις των Χριστουγέννων – Αναμένεται νέο κύμα κρουσμάτων μετά την Πρωτοχρονιά.
  • Το New Scientist δημοσίευσε μελέτη που δείχνει ότι τα test ταχείας ανίχνευσης έχουν αξιοπιστία της τάξης μόλις του 60%. Όταν κάποιος έχει συμπτώματα, πρέπει να προτιμά τον μοριακό έλεγχο. Πάντως τα τεστ ταχείας ανίχνευσης έχουν την ίδια ευαισθησία έναντι της Δέλτα και της Όμικρον και δεν ευσταθεί η φήμη ότι “δεν πιάνουν” το νέο στέλεχος.
  • Ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι θα καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «μηνυτήρια αναφορά για απώλειες ασθενών που έμειναν αβοήθητοι λόγω εγκληματικών παραλείψεων».
  • Καλά πάνε οι δύο έγκυες που έλαβαν τα μονοκλωνικά αντισώματα στις Σέρρες όταν κόλλησαν τον ιό κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης. Η μια ήδη γέννησε.
  • 73χρονος Βρετανός σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην Πάφο. Η σύζυγος έπασχε από λευχαιμία και όπως είπε ο 73χρονος, δεν άντεχε να τη βλέπει να υποφέρει άλλο.
  • Ξυλοκόπησαν οικογενειακώς 18χρονη στην Αλεξανδρούπολη –σύζυγος, πεθερά και κουνιάδος. Η παντρεμένη κοπέλα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.
  • Συγχαρητήρια από τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο στον αστυνομικους που αφόπλισαν τον 38χρονο αλλοδαπό που μαχαίρωνε τη σύζυγό του και που εν συνεχεία προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Σώθηκαν και οι δύο.
  • Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, σε σημεία των Αχαρνών, της λεωφόρου Φυλής και της Πάρνηθας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έκλεισαν η οδός Φιλίας των Λαών στις Αχαρνές, από το ύψος της Φιλελλήνων προς την Πάρνηθα και η λεωφόρος Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών προς Δερβενοχώρια. Από χθες είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Πάρνηθος, στο ρεύμα προς καζίνο.

Διεθνή

  • Τους 108 έφθασαν οι νεκροί από τον τυφώνα στις Φιλιππίνες
  • Παραιτήθηκε ο Ντέινβιντ Φροστ, ο υπουργός που είχε διαπραγματευθεί το Brexit, διαφωνώντας με την υπερφολορόγηση, τις υπερβολές όπως είπε στα μέτρα για την κλιματική αλλαγή, αλλά και με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.
  • Ο πρόεδρος της ομάδας Πόρτο προσέλαβε με μισθό 15.000 ευρώ μέντιουμ που το παρουσίαζε στις μισθολογικές καταστάσεις ως ιατρό της ομάδας. “Ήθελε να ξέρει το σκορ από πριν”, γράφουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ, ενώ οι άλλοι – και πραγματικοί– γιατροί της Πόρτο εξανέστησαν με τις αμοιβές του μέντιουμ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι