Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Κυριακή 13-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις κυριότερες πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα ή εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00,

  • Με μειωμένη οξύτητα τοποθέτησε τα πάγια ζητήματα που θέτει η τουρκική πλευρά, στη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, με κοινή επιθυμία να μην προστεθεί άλλο σημείο έντασης όσο το Ουκρανικό βρίσκεται εν εξελίξει – ΚΚΕ: «Το επιδόρπιο ήταν η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου που προωθείται από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ».
  • Οικουμενικός Πατριάρχης: «Εν συνοχή καρδίας, παρακολουθούμεν το δράμα του ουκρανικού λαού και εν ταυτώ θαυμάζομεν την σθεναράν αντίστασίν του εις τον ιταμόν εισβολέα. Απευθύνομεν έκκλησιν δι’ άμεσον κατάπαυσιν του πυρός εις όλα τα μέτωπα του πολέμου».
  • Πανδημία: Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής κ. Γώγος τονίζει ότι οι ευάλωτοι πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν μέτρα παρά τη γενικότερη χαλάρωση. Για τις μάσκες στα σχολεία είπε ότι θα καταργηθούν όταν θα μειωθούν τα κρούσματα, που παραμένουν σταθερά σε υψηλά επίπεδα περί τις 20.000 – Σήμερα καταγράφηκαν 48 θάνατοι, 11.986 κρούσματα (λόγω μειωμένων τεστ στις αργίες), και έγιναν 293 νέες εισαγωγές ασθενών (24 περισσότερες από χθες).
  • Ιερείς μηνύουν ηθοποιό επειδή φωτογραφήθηκε ως Ιησούς με ντεκολτέ.

Διεθνή

  • Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι Ρώσοι σκότωσαν στο Ιρκίν Αμερικανό δημοσιογράφο που παλιότερα συνεργαζόταν με τους New York Times, ενώ γύριζε ντοκιμαντέρ, ενώ οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι στο Ιρκίν δεν υπάρχει δική τους στρατιωτική παρουσία. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι δεν είναι σαφές από πού προέρχονταν τα πυρά. Ρώσοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι έχουν δοθεί όπλα σε πολλούς που δεν έχουν πολεμική εμπειρία και είτε από απειρία είτε και σκόπιμα, βάλλουν ανεξέλεγκτα εναντίον αμάχων. Οι δύο εικονολήπτες (ο ένας ζει) δέχθηκαν πυρά μόλις πέρασαν από μπλόκο και την ώρα που κατευθύνονταν με το ΙΧ τους σε κομβόι αμάχων για να πάρουν συνεντεύξεις.
  • Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο σταθμό του Τσερνόμπιλ.
  • Μαύρη λίστα με κυρώσεις ετοιμάζει και η Ρωσία – Θα γίνει νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ αντιπροσωπείας Ρώσων και Ουκρανών αύριο Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
  • Για την πολύνεκρη επίθεση στη στρατιωτική βάση της Λβιβ κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι «φυλάσσονταν εκεί εξοπλισμός από άλλες χώρες».
  • Ουκρανοί δείχνουν να βομβαρδίζεται ο πύργος του Άιφελ με το σκεφτικό «αδιαφορείτε, αλλά αν ηττηθεί η Ουκρανία, έρχεται η σειρά σας»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx