ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς ετοιμάζεται η υπεράσπιση της Πισπιρίγκου

Πώς ετοιμάζεται η υπεράσπιση της Πισπιρίγκου , Όλγα Μαύρου

Ο κ. Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έχει προφυλακισθεί με την κατηγορία ότι σκότωσε το τρίτο παιδί της και η οποία κλήθηκε να απολογηθεί πρόσφατα και για τους θανάτους των άλλων δύο θυγατέρων της, δήλωσε ότι σε δέκα μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη της υπεράσπισης για να αντικρουσθούν όσα υποστηρίζει η κατηγορούσα αρχή. Κατά συνέπεια μπορεί το απολογητικό σημείωμα να μην κατατεθεί μεθαύριο αλλά την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε.

Σε ό,τι αφορά στους ισχυρισμούς ενός ιδιώτη ιατροδικαστή ότι ο εμπειρογνώμων της υπεράσπισης ειναι πλαστικός χειρουργός, ο συνήγορος της κατηγορουμένης απάντησε ότι ο πραγματογνώμων είναι εντατικολόγος και ότι παλαιότερα είχε όντως λάβει και ειδικότητα πλαστικού χειρουργού, όμως στράφηκε τελικά στην εντατικολογία, την οποία και ασκεί στην Γερμανία. Ο ίδιος κατηγορεί για εμπάθεια τον ιδιώτη ιατροδικαστή που εμφανίζεται καθημερινά σε τηλεοπτικά μέσα εναντίον της εντολέως του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάποια μέσα και ειδικοί έχουν πάρει προσωπικά το θέμα.

«Ορισμένοι είναι σαν να έχουν ένα είδος βεντέτας εναντίον της κατηγορουμένης. Ο λόγος είναι ότι όσοι έβαλαν το μαχαίρι στο κόκκαλο στην κριτική στην υπόθεση αυτή, ενδεχομένως εξαρτούν κοινωνικά επαγγελματικά και οικονομικά το μέλλον τους από την πορεία της υπόθεσης αυτής, δηλαδή αν απαλλαγεί η κατηγορουμένη, αυτή θα έχει πλέον και τουλάχιστον αστικές αξιώσεις αποζημίωσης. Επίσης θα τεθεί και θέμα αξιοπιστίας για όσους πήραν θέση απόλυτα επιθετικά και κατηγορηματικά ότι ήταν ένοχη. Εξαρτούν συμφέρον από την ενοχή ή την αθωότητα της Πισπιρίγκου και είναι πλέον προσδεδεμένοι στην κατηγορία εναντίον της σε τέτοιο βαθμό, ώστε να την στηρίζουν υιοθετώντας συμπεριφορές που ξεπερνούν τα όρια», είπε σε συνέντευξή του προς το Mega.

Πισπιρίγκου

Λόγω αυτού του κλίματος, όπως είπε ο συνήγορος της κατηγορουμένης, η υπεράσπιση δυσκολεύεται να βρει ιατροδικαστές στην Ελλάδα για να καταθέσουν και να αντικρούσουν το πρόσφατο πόρισμα. Όπως είπε «υπάρχουν ειδικοί που διαφωνούν, αλλά δεν θέλουν να καταθέσουν γιατί φοβώνται ότι θα διασυρθούν. Χαρακτηριστικά ένας ιατροδικαστής μου είπε “αν καταθέσω θα μου βγάλουν στη φόρα τα αμαρτήματα όλων των προγόνων μου μέχρι το 1700”. Αν το κλίμα αυτό επιμείνει, θα φέρουμε ειδικούς από το εξωτερικό», κατέληξε επ΄ αυτού, μιλώντας στον ANT1.

Στο ερώτημα αν ο ίδιος θεωρεί την εντολέα του αθώα, απάντησε «δεν έχω πεισθεί για την ενοχή της, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι αυτή η γυναίκα σκότωσε τα παιδιά της». Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι με εξαίρεση το πρόσφατο πόρισμα περί ανθρωποκτονίας για ασφυκτικό θάνατο στα δύο παιδιά και για τοξική δόση κεταμίνης στο τρίτο παιδί, όλα τα προηγούμενα πορίσματα παρέπεμπαν σε φυσικά αίτια θανάτου. Η εντολέας του θα στηριχθεί στα προηγούμενα πορίσματα και θα υποστηρίξει ότι πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια θανάτου, που δεν έχουν ανευρεθεί ή έχουν βρεθεί με τρόπο ελλειπή και προβληματικό.

Για τον ιδιώτη ιατροδικαστή που καθημερινά βάλλει εναντίον της εντολέως του είπε ότι και άλλοι ιατροδικαστές τοποθετούνται ψύχραιμα και ουδέτερα κατά καιρούς, αλλά ο συγκεκριμένος βγαίνει σε πέντε εκπομπές ημερησίως χωρίς να έχει διοριστεί από καμία πλευρά και χωρίς να κανένα ενεργό ρόλο στη δικογραφία. Πάντως είπε «εξαρχής γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα με τον περίγυρο».

Σχετικά με την παιδοψυχολόγο που εξέτασε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, είπε χαρακτηριστικά πως «η έκθεση της ειδικού αναλώνεται κατά 80% στην προσωπικότητα των γονιών αντί να αναφέρεται στο παιδί καθαυτό. Είναι παράδοξο καθώς δεν αναφέρεται στον ψυχισμό του παιδιού, όπως της ζητήθηκε από τον ανακριτή, αλλά σκιαγραφεί την προσωπικότητα της μητέρας και του πατέρα. Με δύο συνεδρίες της μιας ώρας δεν εξάγεται συμπέρασμα για τέτοια θέματα, ούτε παρακολουθώντας κάποια συνέντευξη ατόμου στην τηλεόραση. Η έκθεση αναφέρεται στις ζωγραφιές μόνο στο 15%».

«Η δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα ήταν απολύτως αρνητική και καθημερινά η Ρούλα Πισπιρίγκου δικάζεται και καταδικάζεται και μάλιστα της επιβάλλεται η εσχάτη την ποινών. Κάποιοι διερωτώνται για ποιο λόγο δεν αναζητεί τον φονιά των παιδιών της και η ίδια και λέει ότι πέθαναν από φυσικά αίτια. Ομως εάν κατά το χρόνο που φαίρονται να σκοτώθηκαν, μια γυναίκα ήταν μόνη με το παιδί της και δεν υπήρχε άλλος, αυτός ο ισχυρισμός με έμμεσο ή με άμεσο τρόπο φωτογραφίζει μόνον εκείνην, δηλαδή τη μητέρα. Όταν η μητέρα γνωρίζει ότι δεν τα σκότωσε, είναι αυτονόητο ότι θα αποδώσει το θάνατο σε άλλα αίτια, ακόμα κι αν δεν μπορεί να τα προσδιορίσει. Υπενθυμίζω ότι για το πρώτο παιδί είχε κάνει καταγγελία στην εισαγγελία επειδή το πόρισμα αναφερόταν σε ηπατική ανεπάρκεια, ενώ το κοριτσάκι δεν είχε κανένα πρόβλημα στο ήπαρ», είπε ο συνήγορός της.

Η 33χρονη κατηγορούμενη αναμένεται την Παρασκευή να καταθέσει αναφορικά με το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών, Καρακούκη – Καλόγρηα, όμως μπορεί να ζητήσει ολιγοήμερη παράταση για να ολοκληρωθεί το πόρισμα του ειδικού της υπεράσπισης, που θα κατατεθεί εγγράφως.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx