ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ψαράδες διέσωσαν επιβάτες αεροπλάνου που έπεσε στη λίμνη Βικτώρια

Ψαράδες διέσωσαν επιβάτες αεροπλάνου που έπεσε στη λίμνη Βικτώρια,

Επιβατικό αεροσκάφος έπεσε στη λίμνη Βικτώρια, στην Τανζανία, ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί στην παραλίμνια πόλη Μπουκόμπα. Το αεροπλάνο μετέφερε, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, 43 επιβάτες από τους οποίους διασώθηκαν οι 26 και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Σωστικά συνεργεία και ντόπιοι ψαράδες βρίσκονται στο σημείο αναζητώντας επιζώντες.

Το αεροπλάνο είναι σχεδόν εντελώς βυθισμένο στη λίμνη και μόνον τα πτερύγια της ουράς βρίσκονται πάνω από το νερό. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιούν σχοινιά για να προσπαθήσουν να τραβήξουν το αεροπλάνο ATR 42-500 από τη Βικτώρια, τη μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής. Και με τη βοήθεια των ψαράδων κατάφεραν να διασώσουν τους περισσότερους επιβάτες. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό τρία άτομα ανασύρθηκαν νεκρά.  Η Τανζανία είχε θρηνήσει πριν από τέσσερα χρόνια, 79 νεκρούς σε ναυάγιο ferry-boat.

Το ένα άκρο του διαδρόμου στο αεροδρόμιο Bukoba βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην ακτή. Η πρόεδρος της χώρας Σαμία Σουλούχου Χασάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους πληγέντες και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης. Το αεροπλάνο πετούσε από το Νταρ Ες Σαλάμ, στη Μπουκόμπα όταν βρέθηκε σε καταιγίδα, σύμφωνα με το CNN. Η Precision Air είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας και ανήκει εν μέρει στην Kenya Airways.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx