ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταγγελία φίλου του “υπόπτου” προκάλεσε το θρίλερ ταλαιπωρίας

Καταγγελία φίλου του "υπόπτου" προκάλεσε την αναστάτωση στις πτήσεις,

Ένας 35χρονος Τούρκος υπήκοος ο οποίος τα τρία τελευταία χρόνια διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα, είναι ο άνδρας που θεωρήθηκε ύποπτος για τρομοκρατία, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στις δύο χθεσινοβραδινές πτήσεις της Emirates από Αθήνα για Νέα Υόρκη και από Αθήνα για Ντουμπάι. Η οικογένεια του 35χρονου βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο ίδιος προγραμμάτιζε να πάει εκεί και είχε κάνει αίτηση προς την αμερικανική πρεσβεία για να πάρει βίζα. Η καταγγελία εις βάρος του “υπόπτου” είχε γίνει από φίλο του. 

Η βίζα του 35χρονου δεν έχει εκδοθεί ακόμα και δεν επρόκειτο να ταξιδέψει χθες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΛΑΣ, ο συγκάτοικος του 35χρονου έστειλε ανώνυμη καταγγελία στην αμερικανική πρεσβεία ότι σχεδιάζει τρομοκρατική ενέργεια και η καταγγελία διαβιβάστηκε στις ελληνικές αρχές, για να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Η καταγγελία σύμφωνα πάντα με την πρώτη εικόνα των ελληνικών αρχών έγινε γιατί ο συγκάτοικος του 35χρονου διαφωνούσε με την απόφασή του να πάει στις ΗΠΑ, στην οικογένειά του ( ).

Ο 35χρονος είχε έλθει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του πριν από τρία χρόνια και ζήτησε άσυλο. Πήρε προσωρινό καθεστώς ασύλου στη Θεσσαλονίκη στα μέσα Ιουνίου και άδεια διαμονής μέχρι το 2025 και έτσι, έχοντας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, αποφάσισε να ζητήσει βίζα για να πάει στην οικογένειά του που βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ.  Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής ο άνδρας εις βάρος του οποίου είχε γίνει η καταγγελία εντοπίστηκε αλλά δεν προέκυψε κάτι ύποπτο σε βάρος του και είναι ελεύθερος.

Δικογραφία θα σχηματιστεί εις βάρος του συγκατοίκου του που έκανε ψευδή καταγγελία και προκλήθηκε η αναστάτωση και ταλαιπωρία στις πτήσεις. Και σήμερα το απόγευμα πάντως οι πτήσεις για Νέα Υόρκη και Ντουμπάι θα ερευνηθούν όπως επιβάλει το πρωτόκολλο πριν αυτές απογειωθούν για τους προορισμούς τους.

Πολύωρο θρίλερ χθες βράδυ

Η υπόθεση χθες το βράδυ εκτυλίχθηκε σε θρίλερ για δύο πτήσεις της Emirates, μία που είχε απογειωθεί για Νέα Υόρκη και την οποία όταν ήρθε το σήμα της CIA δεν δέχθηκε ούτε η Ιταλία, ούτε η Γαλλία και επέστρεψε στην Αθήνα συνοδευόμενο από δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα της 340 Μοίρας που απογειώθηκαν από την Κρήτη και το πλαισίωναν μέχρι το αεροδρόμιο “Βενιζέλος”. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και αστυνομικοί της Ασφάλειας έσπευσαν στο αεροδρόμιο για έρευνα.

Στη πτήση για Ντουμπάϊ οι επιβάτες είχαν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, οι πόρτες έκλεισαν και το αεροσκάφος τροχοδρόμησε προς το διάδρομο απογείωσης. Ωστόσο, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο κυβερνήτης ειδοποίησε τους επιβάτες ότι έπρεπε να επιστρέψει λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν το αεροσκάφος έφτασε και πάλι στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί όλες τις αποσκευές τους και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό αστυνομικό έλεγχο, χωρίς να βρεθεί τίποτε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx