ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τσίπρας για τις υποκλοπές: “Ο Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ, είναι συνένοχος”

Ο Τσίπρας για τις υποκλοπές: "Ο Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ είναι συνένοχος",

«Είναι δυνατόν να παρακολουθείται εδώ και ένα χρόνο υπουργός και να μην το ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «δεν είναι βλαξ, αλλά συνένοχος».

Ο κ. Τσίπρας είπε για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός τι γίνεται στην ΕΥΠ, την οποία με δική του πρωτοβουλία την πήρε στο γραφείο του. «Αν δεν είχε δυνατότητα γνωρίζει τι ποιεί ο άνθρωπος που τοποθέτησε εκεί αλλάζοντας νόμο και ο ανιψιός του, και είχε στηθεί όλο αυτό το σύμπλεγμα των παράνομων και νόμιμων παρακολουθήσεων, τότε πρόκειται για πρωθυπουργό επικίνδυνα ανεπαρκή. Αν είναι συνένοχος, γιατί αυτό αποδεικνύει η συμπεριφορά του, τότε είναι ένας πρωθυπουργός επικίνδυνος» συνέχισε.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη στάση των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως συμφωνούν πως υπάρχει μια «δημοκρατική εκτροπή και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του».

«Αν όπως μας λέει δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τι γίνεται στην ΕΥΠ την οποία με δική του πρωτοβουλία μόλις εξελέγη την πήρε στο δικό του γραφείο και δεν ήξερε τι δουλειά κάνει ο ανιψιός του και είχε στηθεί όλο αυτό το σύμπλεγμα παράνομων παρακολουθήσεων, τότε πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που είναι επικίνδυνα ανεπαρκής. Αν όμως είναι συνένοχος και τα γνώριζε όλα αυτά, γιατί η συμπεριφορά του σε μένα αυτό αποδεικνύει, τότε πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία», τόνισε.

Αναφερόμενος στην στάση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δεν ξέρω γιατί ο κ. Χατζηδάκης κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν είναι ωραίο αντί για υπουργός να είσαι ο στόχος 5046c». Όπως επισήμανε, για να παρακολουθείται επί ένα χρόνο ο κ. Χατζηδάκης, η εισαγγελέας της ΕΥΠ κ. Βλάχου θα έπρεπε να έχει βάλει 6 υπογραφές, αφού οι σχετικές εντολές ανανεώνονται ανά δύο μήνες. «Θα βγει η κ. Βλάχου να πει ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας που υπέγραψε παρακολούθηση ενός υπουργού; Εάν είναι ύποπτος για την εθνική ασφάλεια, γιατί παραμένει στη θέση του;» διερωτήθηκε. «Τότε η κ. Βλάχου πρέπει να πάει στη δικαιοσύνη, όχι η κ. Τουλουπάκη» σημείωσε.

Τσίπρας για το Qatar Gate

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο της Ευρωβουλής στο οποίο εμπλέκεται η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, κάνοντας σύγκριση της λειτουργίας των δικαστικών αρχών του Βελγίου και της Ελλάδας: «Τι καλά που θα είμασταν στην Ελλάδα αν είχαμε την αποτελεσματικότητα που έχουν οι θεσμοί και η δικαιοσύνη στο κέντρο της Ευρώπης. Αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα, το Βέλγιο. Βλέπουμε εκεί ότι ακόμη και αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κ. Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, η δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν» είπε με νόημα για την υπόθεση. Πρόσθεσε ότι στο Βέλγιο, «δεν θα μπορούσαν να βρίσκουν αδιευκρίνιστα ποσά σε υπουργούς και να βάζουν την υπόθεση στο αρχείο», να υπάρχει το σκάνδαλο Novartis και ούτε ένας υπουργός ή μεγαλογιατρός να διώκεται και αντίθετα να κάθεται στο σκαμνί η εισαγγελέας που ανέδειξε το σκάνδαλο.

«Αν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, θα είχε η ίδια η δικαιοσύνη απευθυνθεί στους παρόχους. Όχι να πετάμε το μπαλάκι στους δημοσιογράφους» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Κάποιος θα είχε παραιτηθεί και ο πρωθυπουργός δεν θα είχε πού να σταθεί. Εδώ όμως είμαστε λίγο Βαλκάνια». Αναφέρθηκε και στην αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για την υπόθεση Καϊλή σημειώνοντας ότι «τον Δούρειο Ίππο πρέπει να τον αποκαλύπτεις προτού αλωθεί η Τροία».

Επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα

Σχολιάζοντας την συνέντευξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι πάει «να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και να κάνει μόνος του τη διερεύνηση της υπόθεσης με τα παράνομα λογισμικά και τη λειτουργία της ΕΥΠ» και πρόσθεσε: «Όσο και αν υποκρίνεται ότι ο ίδιος δεν το έχει αντιληφθεί, οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, σε όλα τα επίπεδα, και με την αμέριστη συνδρομή της δικαστικής έρευνας, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης αυτής. Τόσο σε ό,τι αφορά τις πραγματικές διαστάσεις όσο και στην πτυχή της μυθιστορηματικής εργαλειοποίησής της»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx