ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μήνυμα Μητσοτάκη από Γαύδο – Προειδοποίηση Ακάρ

Ποιοι κερδίζουν από τις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού – Η απάντηση Τσίπρα

Συντηρεί με κάθε τρόπο την ένταση η Τουρκία, ενώ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την ακριτική Γαύδο, όπου παρακολούθησε την τελετή αγιασμού των υδάτων έστειλε και πάλι μήνυμα προς τους γείτονες ότι  «η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του « η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πως θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δυτικά της Γαύδου έχουν αρχίσει έρευνες για την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Καλώ τα γειτονικά κράτη να προσέλθουν σε γόνιμη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα. Όπως το κάναμε με την Αίγυπτο, μπορούμε να το κάνουμε και με τη Λιβύη».

Τις ίδιες ώρες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανέβασε κι΄άλλο την ένταση με αφορμή την παρενόχληση του ελληνικού λιμενικού σκάφους από την τουρκική ακταιωρό χθες στο Φαρμακονήσι, επισημαίνοντας πως «έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα»

Ο Τούρκος αξιωματούχος επεσήμανε πως  «εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να τα επιλύσουμε μέσω διαλόγου. Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

Πρόσθεσε ότι  «προκλητική η Ελλάδα μέρα νύχτα. Κάνουν τα πάντα, τα κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους», ενώ τόνισε πως «δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση που μας γίνεται αναπάντητη. Λέμε ότι πριν πέσει το χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεσαι, βάλε το μυαλό σου σωστά και τα πόδια σου στη γη. Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε».

Διαμήνυσε μάλιστα : «Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε. Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη οι Τούρκοι επιχείρησαν να στήσουν ένα ακόμα επεισόδιο στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα σε ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στο Φαρμακονήσι. Ελληνικό λιμενικό σκάφος που εκτελούσε περιπολία παρενοχλήθηκε έντονα από τουρκική ακταιωρό, η οποία με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να το εμβολίσει. Το ελληνικό λιμενικό προχώρησε σε ρίψη προειδοποιητικών βολών και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε κινούμενη προς τα τουρκικά παράλια.

Λίγη ώρα αργότερα οι Τούρκοι επιχείρησαν ξανά να κάνουν το άσπρο – μαύρο καθώς ανακοίνωσή από το τουρκικό Λιμενικό υποστήριζε ότι ελληνικό σκάφος παρενοχλούσε ψαράδες και εν συνεχεία ανέφερε ότι απάντησε στις ελληνικές προειδοποιητικές βολές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη κοντά στην Κω, τουρκικά δουλεμπορικά επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού που “απάντησαν” με προειδοποιητικές βολές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx